Revansch för förstärkt U-lag

IFK Malmös U-lag tog omedelbar revansch efter den mållösa premiären i reservlagsserien division 1 Södra. På torsdagen vann man den tidigarelagda matchen mot IFK Klagshamn med 3-1. Fem från A-laget förstärkte.

Mikael Svensson, tränare för IFK Malmös U-lag:

Först och främst det negativa. Vi hade en väldigt dålig markering på hörnan som resulterade i deras mål. Sedan hörnan efter var det minst lika mycket slarv. Det är dåligt att bjuda på ett sådant mål.

Vi behöver också bli bättre på att vinna andrabollar, vilket är en förutsättning för att spelet skall fungera. Stundtals är det dessutom för mycket bolltransport, vi måste komma ner på 1-2 tillslag för att det ska gå snabbare.

Det var ett mycket duktigt Klagshamn som vi mötte. Vi vann den här matchen tack vare den fina lagmoralen, där alla spelare visade bra inställning i 90 minuter. Spelmässigt har vi som sagt en del att jobba med.

Vi gjorde tre riktigt fina mål, efter kalla och bra avslut av Migjen Shaqiri, Paul Havn och Nana Piesie. I uppspelet till det andra målet gick bollen på ett tillslag mellan fem av våra spelare innan Paul avslutade i mål.

Plus måste jag dela ut till Fredrik Jönsson från A-laget som stod för en riktigt stabil insats och till Pontus Andersson för ett hårt arbete på mittfältet. Av U-lagets spelare var det mer kollektivet som fungerade, ingen särskild att berömma.

IFK Klagshamn – IFK Malmö 1-3 (0-2)

Arena: Klagshamns IP
Domare: Kiril Trajkovski, Malmö, Daniel Einarsson, Malmö, Dragan Petkovic, Malmö
Mål: 0-1 (20) Migjen Shaqiri, 0-2 (23) Paul Havn, 1-3 (75) Nana Piesie
Varningar: Ali Jasim (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Abdul Semwanga-Nyende

Anders Jemail
Fredrik Jönsson
Valon Muslijaj
Marcus Andersson

Tobias Kristensson
Ali Jasim
Pontus Andersson

Paul Havn
Migjen Shaqiri
Niclas Öberg

Avbytare

Lirim Sali (Marcus Andersson 55)
Nana Piesie (Paul Havn 60)
Haris Xhemajli (Ali Jasim 75)
Eboy Senghore
Nicolas Polakof (målvakt)