Ingen spets i IFK Malmö

Utgången av det första Malmöderbyt i Södertvåan var högst oväntad. IFK Malmö, nedflyttat från Superettan, fick känna av vad ett tappert kämpande Bunkeflo i sina bästa stunder kan åstadkomma.

– Jag tycker att detta var mycket orättvist och onödigt, kommenterade en påtagligt irriterad Anders Grimberg, tränare i "di gule" till ifkmalmo.com, efter 0-1 på Bunkeflo IP.

– Hade kunnat köpa oavgjort, men inte förlust mot ett lag som var betydligt sämre än vad vi var. De spelade en riktigt trist dödgrävarfotboll, de borde tänkt mer på publiken.

Den gode "Grimman" syftade då framförallt på Bunkeflos spel efter att man gjort matchens enda mål efter en dryg kvart. Man backade då hem med i princip hela laget, hade ständigt en 8-9 man i backlinjen och tog extra tid på sig i varje passning.

Ensam på topp över de 90 minuterna var Tony Flygare. Han lyckades också emellanåt att oroa IFK Malmös försvar. Hetaste chansen utöver Flygares mål, var annars när Ylli Shabani kom fri med Mattias Filipanics.

– Bland de svettigaste räddningarna jag sett Filipanics göra, två på raken dessutom. Han var verkligen kanon, men förutom det hade de inte så himla mycket, betonade Anders Grimberg.

Magnus Eriksson gjorde en överraskande start i IFK Malmö. Svullnaden i knäet hade glädjande för alla gula supportrar gått ner under natten. Då Niclas Öberg i sin tur drabbats av något liknande vid en smäll på lördagens träning var det nödvändigt.

Tom Henriksen var nämligen krasslig och därmed kom "di gule" till spel med endast fyra avbytare. Att truppen är tunn märks Helt bra var det kanske inte att "Mange" som inte alls tränat fotboll i veckan spelade.

– Men han kände i alla fall inte av något som efter förra matchen. Förhoppningsvis kan vi vårda hans knä på ett bra sätt så vi kan minimera problemen. En frisk Magnus Eriksson behövs, konstaterade IFK-tränaren.

Fjolårets gula skyttekung hade en gyllene chans att kvittera när han kom fri längs med kortlinjen. Bunkeflo-målvakten Omar Johannsson rusade ut och Magnus Eriksson sköt ett skott från nära håll som dock seglade högt över målet.

Men annars var anfallsspelet för stereotypt sista tredjedelen. Fram till 16-meterslinjen kom man många gånger, men väl där tog det stopp. Bunkeflos sätt att försvara sig med hela laget var lyckosamt.

– Vi fick ut alldeles för lite av vårt stora bollinnehav. Men det är bara att acceptera, de stod för målchanserna och vi för spelet. MABI ska få sota för det här nästa söndag, sade Anders Grimberg med glimten i ögat.

1047 personer hade sökt sig till Malmöderbyt. En bra siffra i division 2. Hade det inte varit för den uppenbara risken för regn hade det säkerligen kommit fler. Brovallen saknar nämligen läktare med tak. Och det kom också en och annan stänk.

Hometeam: BUNKEFLO IF
Hometeam form: 4-5-1
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 1-0
Arena: Bunkeflo IP
Crowd: 1047
Referee: Henrik Hall, Falkenberg, Magnus Vallerius, Falkenberg, Dan Englund, Falkenberg
Goal: 1-0 (16) Tony Flygare
Homewarning: Erol Bekir
Home sent of: –
Homempv: Anders Ekelund
Awaympv: Mattias Filipanics
Hometeam Squad: Omar Johannsson

Martin Larsson
Tony Holgersson
Anders Ekelund
Marko Mitic

Peter Girke
Joakim Olsson
Ylli Shabani
Erol Bekir
Jens Nordström

Tony Flygare
Hometeam Sub: Alexander Nunez (Erol Bekir 65)
Jesper Rendin (Peter Girke 65)
André Birgersson
Mattias Granholm
Patrik Eklund (målvakt)
Awayteam Squad: Mattias Filipanics

Ivan Milosevic
Martin Alm
Marcus Svensson
Christian Andersson

Jonas Danielsson
Dan Ingvarsson
Martin Abrahamsson

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson
Johan Åkesson
Awayteam Sub: Anders Jemail
Fredrik Jönsson
Pontus Andersson
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)