IFK Malmö enkelt vidare i junior-DM

Det tog 39 minuter sedan lossnade det rejält för IFK Malmö i distriktsmästerskapets tredje omgång. Två mål inom loppet av en minut strax innan paus bäddade för "di gules" femetta mot Malmö Anadolu BI.

Rachid Zaryouch, tränare för IFK Malmös J-lag:

För första gången sedan SM-finalen i höstas var laget någorlunda intakt. Med tanke på det så måste jag vara nöjd med killarnas insats resultatmässigt. Alla jobbade och slet ordentligt i 90 minuter.

Jag vet dock att vi kan spela betydligt bättre. Men då planen var både hård och ojämn var det inte lätt att få till något passningsspel. Trots att våra spelare inte spelar så ofta tillsammans var spelövertaget stundtals mycket stort.

MABI kämpade ändå frenetiskt hela matchen och vägrade ge upp. De bjöd verkligen upp till kamp, även om vi för det mesta var steget före. Det var en nyttig match med mycket prestige i som vi glädjande nog kunde vinna ganska komfortabelt.

Det var en stabil laginsats i en match där en spelare dock höjde sig över mängden. Zoran Jovanovic var mycket bra då han dels höll ihop mittfältet, men också stod för ett positivt snack genom att peppa lagkamraterna

Malmö Anadolu BI – IFK Malmö 1-5 (0-2)

Arena: Rosengårds Södra IP
Domare: Radojko Alilovic, Malmö
Mål: 0-1 (39) Ahmed Tamim, 0-2 (40) Migjen Shaqiri, 0-3 (48) Blerim Mullici, 0-4 (71) Paul Havn, 0-5 (80) Ymridin Gashi
Varningar: Blerim Mullici (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Ali Jasim
Hajriz Maloki
Nick Holk
Lennie Sjöström

Edgardo Menjivar
Migjen Shaqiri
Zoran Jovanovic
Ahmed Tamim

Blerim Mullici
Paul Havn

Avbytare

Ahmed Abed el Karim
Darjan Maletic
Juan-José Cruz Jarlhov
Ymridin Gashi