Andra raka för U-laget

IFK Malmös U-lag vann sin andra raka match i reservlagsserien division 1 Södra. Tre snabba mål avgjorde matchen till "di gules" fördel. Slutligen blev det dock inte mer än 4-1 mot Oxie IF.

Mikael Svensson, tränare för IFK Malmös U-lag:

Första tjugo minuterna av matchen praktiserade vi en mycket bra fotboll. Det var också under den här perioden som tre av våra fyra mål kom. I vanlig ordning var dessutom målen mycket snygga.

Efter det blev vi för nonchalanta och bjöd in dem i matchen. De hade en straff vid ställningen 4-0, som vår målvakt Adnan Zukancic räddade. Vårt spel gick lite grann i vågor, men stundtals var det dock bra med fina kombinationer.

Emellanåt slarvade vi i såväl passningsspelet som i koncentrationen. Det är viktigt att bibehålla fart och tempo i 90 minuter och inte låta motståndarna komma in i det. Mot Oxie var det lite si och så med det.

A-truppspelarna visade verkligen idag att de är klassen bättre än U-spelarna. Bäst av alla utespelare var också Marcus Nilsson. Andra med överbetyg stod att finna i målvakterna Abdul Semwanga-Nyende (första halvlek) och Adnan Zukancic (andra).

IFK Malmö – Oxie IF 4-1 (3-0)

Arena: Malmö IP
Domare: Vlatko Kralev, Malmö, Saied Alavei, Malmö, Andreas Gullbrandsson, Oxie
Mål: 1-0 (4) Marcus Nilsson, 2-0 (8) Migjen Shaqiri, 3-0 (9) Paul Havn, 4-0 (50) Nana Piesie
Varningar: Paul Havn (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Abdul Semwanga-Nyende

Anders Jemail
Fredrik Jönsson
Valon Muslijaj
Pontus Andersson

Tobias Kristensson
Marcus Nilsson
Haris Xhemajli

Ali Jasim
Migjen Shaqiri
Paul Havn

Avbytare

Adnan Zukancic (målvakt, Abdul Semwanga-Nyende 46)
Nana Piesie (Ali Jasim 46)
Eboy Senghore (Paul Havn 65)
Azeem Razwan (Migjen Shaqiri 70)
Marcus Andersson (Marcus Nilsson 77)