Revanschsuget IFK Malmö

Andra Malmöderbyt inom loppet av åtta dagar i Supertvåan är det på söndagen när IFK Malmö gästas av Malmö Anadolu BI. Och det är ett sargat, men oerhört revanschsuget, "di gule" som springer ut på Malmö IP.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Mattias Filipanics – Ivan Milosevic, Fredrik Jönsson, Martin Alm, Marcus Svensson, Dan Ingvarsson, Jörgen Svensson, Martin Abrahamsson, Anders Jemail, Johan Åkesson, Christian Andersson, Marcus Nilsson, Pontus Andersson, Tom Henriksen, Jonas Danielsson

Aktuellt: Magnus Eriksson och Niclas Öberg har problem med svullnande knän och tvingas avstå både denna och nästa match. I sin tur är Marcus Nilsson tillbaka efter avstängningen mot Bunkeflo IF.

Tom Henriksen är åter i truppen efter att ha varit sjuk senast. Han började träna i torsdags, men det är ännu oklart om det blir startelvan eller bänken för honom. IFK-tränaren Anders Grimberg har valt att bara lämna en 16-mannatrupp.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi vill definitivt inte förlora två matcher i sträck och ännu mindre två Malmöderbyn. Det var mycket retsamt att åka dit mot Bunkeflo då vårt spel var så mycket bättre. De spelade knappt fotboll och tog medvetet lång tid på sig.

Såväl Magnus Eriksson som Niclas Öberg är borta på anfallssidan, men vi har fullgoda ersättare och ska ändå kunna vinna. Tror nog det kan bli något liknande Bunkeflo-matchen där vi förde spelet, men hoppas de vill bjuda upp till bättre fotboll.

Antagligen kommer vi att ha mycket boll, medan de försöker krympa ytorna och satsa på snabba omställningar. De har många duktiga spelare som varit med förr, så detta blir inte på något sätt lättare än senast. Det gäller dock att ta sig förbi Baskim Sopi i försvaret.

Vi har haft en bra träningsvecka. Killarna var inte alls tillfreds med insatsen, i alla fall inte resultatmässigt, mot Bunkeflo och har gett sig tusan på att göra det mycket bättre mot MABI. Vi hade nog också en nackdel därnere av att planen var relativt liten. IP är större.