16-åring från start i IFK Malmö

Det blir ungdomliga inslag i laget när IFK Malmö spelar sin första match i årets Svenska Cupen borta mot division 2-kollegan Gunnilse IS. Ali Jasim, född 1987, tar plats till höger på mittfältet och på bänken finns dessutom ytterligare två U-spelare.

Startelvan (4-3-3): Mattias Filipanics – Anders Jemail, Martin Alm, Fredrik Jönsson, Christian Andersson – Ali Jasim, Jonas Danielsson, Johan Åkesson – Tom Henriksen, Dan Ingvarsson, Martin Abrahamsson. Avbytare: Jörgen Svensson, Marcus Svensson, Nana Piesie, Valon Muslijaj, Abdul Semwanga-Nyende (målvakt).

Aktuellt: Mindre överraskande har en del ändringar gjorts i truppen efter den miserabla insatsen i söndagens match mot Malmö Anadolu BI. Tre ungdomar får chansen, Ali Jasim, Nana Piesie och Valon Muslijaj.

Magnus Eriksson och Niclas Öberg, båda knäskadade, saknas, liksom Ivan Milosevic som överansträngde låret senast. Pontus Andersson har en viktig tenta att tänka på och för Marcus Nilsson blir det till att stå över då han har en avstängningsdom att vänta.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Jag är inte på något sätt nöjd med våra senaste matcher. Det måste börja prövas nya alternativ, eftersom det finns vissa spelare som inte alls visat upp sig från en acceptabel sida.

Vi åker givetvis upp till Göteborg för att vinna. Det ska inte spela någon roll att vi provar lite nytt. Våra ungdomar ser i slutändan mycket intressanta ut och det är dags för dem att få känna på A-lagsspel även på den här nivån.

Jag är säker på att Ali Jasim kommer att göra en kanonmatch. Han är snabb, har bra teknik och god spelförståelse. Det är dessutom en spelare som kan jobba hårt i långa perioder och har den rätta inställningen för att bli något inom fotbollen.