IFK Malmö ser framåt

Besvikelsen var i söndags stor i IFK Malmö. Två raka derbyförluster sätter såklart sina spår. Då kom onsdagens avancemang och styrkebesked i Svenska Cupen lägligt. Man är därmed på rätt köl igen inför lördagens bortamatch mot Laholm.

Startelvan (4-3-3): Mattias Filipanics – Anders Jemail, Martin Alm, Fredrik Jönsson, Christian Andersson – Ali Jasim, Jonas Danielsson, Johan Åkesson – Tom Henriksen, Dan Ingvarsson, Martin Abrahamsson. Avbytare: Jörgen Svensson, Marcus Svensson, Nana Piesie, Pontus Andersson, Abdul Semwanga-Nyende (målvakt).

Aktuellt: Niclas Öberg har börjat träna igen, men skadeantalet står ändå kvar på två personer. Ivan Milosevics lår är nämligen en aning överansträngt och för Magnus Eriksson spökar knäet fortfarande.

Skillnaden mot cupmatchen tidigare i veckan är att Pontus Andersson går in på bänken istället för Valon Muslijaj. Ali Jasim får således nytt förtroende, liksom Nana Piesie som är kvar som avbytare. Marcus Nilsson är avstängd.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Jag vet att de spelar ganska likt Gunnilse, rakt och fysiskt. Därför bör de passa oss bra. Vi åker upp för att göra en kollektivt stark insats, precis som mot Gunnilse.

Det märks att det finns en optimistisk atmosfär i truppen. Segern mot Gunnilse satt riktigt bra och även fast det bara var en cupmatch, gav det killarna lite av det sargade självförtroendet tillbaka.

Ali Jasims inträde har dessutom gjort att de mer rutinerade börjat känna av den ökade konkurrensen. Trots motståndet vågade han verkligen ta för sig. Han gav ett väldigt modigt och kvickt intryck matchen igenom.

Det gäller också att Fredrik Jönsson och Martin Alms goda försvarsspel håller i sig. Skulle det göra det, har vi goda chanser att vinna matchen tror jag. För att anfallarna ska känna trygghet är det viktigt att det fungerar längst bak