Träningskollen måndag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 17:15-18:45 på Malmö Stadion plan 2 (gräs).

Vädret: Sol och 20° C.

Skador/sjukdomar: Pontus Andersson har liksom Ivan Milosevic fått en känning i baksidan av låret. De rehabiliteringstränar tillsammans med Magnus Eriksson, som ännu har långt kvar innan han är redo för spel igen.

Anders Grimberg, tränare: Vi hade ingen lust att analysera matchen mot Laholm för mycket. Det var tre individuella misstag som avgjorde till vår nackdel, så enkelt var det. Hade vi istället haft 2-0 efter en kvart, vilket vi borde, hade det varit en annan sak.

Det är små marginaler som avgör och för tillfället har vi inte alls dem på vår sida. Men vi har börjat skapa målchanser igen och det är positivt. Killarna är medvetna om att det bara är att fortsätta kämpa stenhårt så måste trenden vända snart.

Vi har dessutom beslutat oss för att stryka styrketräningen på onsdagarna och istället lägga in ett extra fotbollspass på en timme. Det är viktigt att vi får ordning på fotbollsbiten och då får vi träna lite mer på det tills vidare.

Annars hade vi ett jättebra träningspass idag med bra intensitet. Stämningen var faktiskt hyfsad trots de senaste matchernas magra resultat för vår del. Det är bara hårt arbete som gäller för att få ordning på detta igen.

Teknikuppvärmning inledde vi med innan det var dags för positionsspel. Resten av träningen, 2 x 15 minuter, körde vi sedan spel tre mot tre på stor yta, med rullande byten och offside, som annars inte är vanligt vid denna typ av spel.