Obesegrat Kristianstad åker till Malmö

Toppen mot botten. Det är vad det handlar om när serieledande Kristianstads FF åker söderut för att möta elfteplacerade IFK Malmö på söndagen. Logiskt borde det bli KFF-seger. Men det är ingenting som tränaren Tommy Börjesson vill lyssna på.

Startelvan (4-4-2): Jörgen Bengtsson – Daniel Holmgren, Stefan Noresson, Markus Svensson, Joakim Svensson – Emil Nilsson, Michael Hansson, Torbjörn Nilsson, Fredrik Andersson – Peter Martinsson, Mikael Thomasson. Avbytare: André Johannesson, Erik Lindberg, Niklas Svensson, Sebastian Siversson, Andreas Ek (målvakt).

Aktuellt: Anfallaren Ola Otfors har drabbats av en överansträngning i ena vadmuskeln och är förhindrad att spela. Det innebär att förre Öster-spelaren Mikael Thomasson flyttar upp på topp tillsammans med Peter Martinsson.

Den notoriske KFF-skyttekungen Peter Martinsson gjorde för övrigt årets första seriematch så sent som i tisdags mot Högaborgs BK. Då hade han varit borta i åtta veckor på grund av en spricka i båthbenet (sitter i handleden).

Fredrik Andersson var sjuk senast, men är nu tillbaka till vänster på mittfältet. Innermittfältaren Jens Svensson är dock fortfarande krasslig och missar även söndagens svåra bortamatch mot IFK Malmö.

Tommy Börjesson, tränare i Kristianstads FF: Det ser bra ut. Vi är fortfarande obesegrade efter fyra omgångar och det måste man väl vara nöjd med. Träningarna efter Högaborg-matchen har också sett fina ut.

Malmö ligger mycket överraskande näst sist, men det är inget som gör den här matchen lättare än någon annan. De är säkert revanschsugna efter tre nederlag i rad. Vi vet att laget dessutom besitter en kapacitet som bör ge utslag snart.

Vad jag förstått har de ruskigt svårt att göra mål. Däremot har de skapat en hel del, särskilt mot Laholm. Men då de har haft oflyt, måste jag säga att vi har haft flyt. Särskilt mot Högaborg, då vi hade tur som fick oavgjort. De var klart bättre efter halvtidsvilan.