På tråden: Michael Hansson, KFF

På söndag gästas IFK Malmö av tabellettan Kristianstads FF. I KFF:s startelva inryms en riktigt äkta Malmöpåg, Michael "Micke" Hansson.

Inför den här säsongen kom han till Kristianstad från allsvenska Helsingborgs IF. Sin fotbollsuppfostran fick han dock i Malmö FF innan han via BK Olympic så småningom hamnade i Trelleborgs FF.

Nå, Micke, hur känns det att vara tillbaka i barndomsstaden?

– Mycket positivt. Har bara roliga från Malmö Idrottsplats. Dessutom känner jag ju fortfarande en del folk där nere.

Positiva minnen från Malmö IP, vilka menar du då?

– Det är i själva verket bara ett. Det härstammar sig från 1999 då jag spelade i TFF när vi sände ner MFF i Superettan via vår 2-1-seger, (säger Micke med ett leende).

Efter TFF-tiden blev det några år i HIF. Där du tyvärr fick en elakartad knäskada mot Örebro. Är den helt läkt nu?

– Ja, det är den. Har ingen som helst känning av den, gudskelov.

Varför hamnade du i Kristianstads FF?

– Mycket beroende på att min gamle kompis från tiden i TFF, Jens Svensson, spelar i laget. Det var han som lockade mig hit.

Nu leder ni serien efter fyra omgångar. Ni kan väl inte vara annat än nöjda med utdelningen hittills?

– Nej, resultatmässigt är det helt ok. Däremot vet jag att vi kan prestera bättre spelmässigt. Nämnas bör att vi inte mönstrat helt ordinarie vid något tillfälle den här säsongen. Och även mot IFK Malmö lär vi ha några spelare borta. Men vår trupp är bred som tur är.

Till skillnad från Er har serieinledningen för IFK Malmö varit den motsatta. "Di gule" ligger på nedflyttningsplats före söndagens match, förvånad?

– En aning. Vi är inställda på en tuff match. IFK är inte så dåligt som tabellen ger sken av. De har många namnkunniga spelare och de är säkert ute efter revansch efter deras klena inledning.