Första förlusten för J-laget

IFK Malmö kom snabbt ner på jorden igen efter två raka vinster i Juniorallsvenskan Södra Götaland. Lördagens match mot Högaborgs BK blev inte alls vad man hade tänkt sig. Helsingborgarna var det för dagen mest taggade laget och kunde vinna med hela 5-1.

Rachid Zaryouch, tränare för IFK Malmös J-lag:

Detta kan vara en bra väckarklocka för oss. Man kan inte gå ut och börja snacka om serieseger redan efter tre omgångar när serien består av arton. Det var bland annat därför som vi förlorade, inställningen var för dålig.

Jag tycker att vi höll måttet ganska bra den första kvarten. Vi hade en riktigt het chans då Migjen Shaqiri kom solo med målvakten och brände. Sedan bröt Haris Xhemajli näsan och fick åka till sjukhuset. Då tappade vi allt och spelade rent ut sagt uruselt.

Överhuvudtaget var det inte många rätt som vi lyckades med ute på planen. Det syntes inte bara på resultatet, utan även genom att vi fick fyra varningar. Tråkigt att vi inte kan bjuda upp bättre. Det blir en hård träningsvecka.

Den enda som får godkänt är Jeton Krasniqi, som gjorde vårt mål efter en fin framspelning av Paul Havn. Han var den enda av spelarna som visade något som helst hjärta, resten var i koma. Det krävs mycket skärpning till nästa match.

Högaborgs BK – IFK Malmö 5-1 (3-1)

Arena: Harlyckans IP
Mål: 2-1 (35) Jeton Krasniqi
Varningar: Hajriz Maloki, Juan-José Cruz Jarlhov, Migjen Shaqiri, Paul Havn (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Nezir Mehmeti

Lennie Sjöström
Hajriz Maloki
Nick Holk
Robert Salih

Juan-José Cruz Jarlhov
Haris Xhemajli
Ahmed Tamim

Migjen Shaqiri
Ymridin Gashi
Paul Havn

Avbytare

Cliff Berger
Darjan Maletic
Jeton Krasniqi
Richard Adamczyk