Ödesmatch för IFK Malmö

Det är något av vinna eller försvinna för IFK Malmö i söndagens match mot serieledande Kristianstads FF. Vid förlust är avståndet hela åtta poäng upp till tabellettan redan efter fem omgångar.

Truppen: Freddie Roth, Mattias Filipanics – Jonas Danielsson, Ivan Milosevic, Fredrik Jönsson, Martin Alm, Dan Ingvarsson, Jörgen Svensson, Martin Abrahamsson, Ali Jasim, Anders Jemail, Johan Åkesson, Tom Henriksen, Christian Andersson, Marcus Nilsson, Niclas Öberg.

Aktuellt: Marcus Svensson har känning av sina ljumskar och tar det säkra före det osäkra och avstår spel i helgen. För knäskadade Magnus Eriksson väntar operation och förmodligen är han inte tillbaka förrän till hösten.

Reservmålvakten Abdul Semwanga-Nyende råkade ut för en liten olycka häromdagen då en bildörr smälldes rätt upp på knäet. Målvaktstränaren Freddie Roth, som även vid något tidigare tillfälle varit på bänken, ersätter.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi möter serieledarna, men det förändrar inte direkt saken. Det har jobbats en del i veckan med att finslipa anfallsspelet och det ska förhoppningsvis ge utdelning mot Kristianstad.

Ni ska veta att vi lagt ner mycket energi på att få ordning på det igen. Tre raka förluster sätter sig på självförtroendet. Vad jag vet är spelarna i alla fall heltaggade på att spräcka denna tråkiga svit. Bara till att hoppas att vi får det att stämma på planen också.

Seger är det enda som gäller i denna match. Vi hade vissa fina intentioner mot Laholm och det var bara pricken över i:et som saknades för att få in den i buren. Det svåraste nu är att få in ett mål. Kan vi det tror jag att det kan komma att lossna.