Överraskande vinst för P90

IFK Malmös P90 är på väg att hitta formen i Skåneserien grupp B. Andra raka vinsten kom på lördagen. Och det högst överraskande då tidigare spöket Arlövs BI stod på andra sidan planen. 3-1 blev det i en tuff match där IFK:s lagmoral avgjorde.

Lars Lundberg:

Arlöv är ett mycket bra lag och vi visste att det skulle bli tufft. Men att vi skulle få en domare som har vanan att visa kortet så fort det blir en närkamp hade vi verkligen inte kalkylerat med.

Vi vann matchen framförallt tack vare ett bra spel och mycket bra inställning. Det är många gånger vår lagmoral har varit under all kritik, men de två senaste matcherna har den varit fantastisk.

1-0 gjorde Kristoffer Bertolino på volley efter hörna då det inte ens gått nio minuter av matchen. Bertolino blev senare även tvåmålsskytt då han nickade in en frispark av Senad Habibovic. Nämnde Habibovic kom sedan fri och lobbade in 3-0.

Alla killarna ska ha beröm för deras spel och viljan att vinna. Men bästa spelare på plan var trots allt Kristoffer Bertolino som nog gjorde sin bästa match för säsongen, med bland annat två mål på pluskontot.

IFK Malmö – Arlövs BI 3-1 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Reza Alinaghi, Malmö
Mål: 1-0 (9) Kristoffer Bertolino, 2-0 (47) Kristoffer Bertolino, 3-0 (53) Senad Habibovic
Varningar: Demokrat Maxhuni, Mustafa Karim (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Ali Alkefagy

Roland Levay
Vladan Jelic
Mustafa Karim
Mirko Lukic

Demokrat Maxhuni
Ali Burrniku
Valon Makolli
Kristoffer Bertolino

Samir Piragic
Senad Habibovic

Avbytare

Ahmed Nemer
Alden Smajlovic
Amar Bacevac
Omar Aouida
Chaib Yanar (målvakt)