IFK Malmö hade lekstuga

Det ser bra ut för IFK Malmö som fortfarande är utan poängförlust i division 4 Södra efter fem omgångar. Två tveksamma hemmainsatser följdes på lördagen upp med en övertygande 8-0-viktoria mot Tomelilla IF.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Vi fortsatte där vi slutade mot Önneköp, och det innebar inte bara många mål, utan även ett mycket sevärt spel från vår sida (som jag anser hur fotboll ska spelas). Jag har svårt att se något lag som har ett bättre mittbackspar än vad vi har.

Sedan byttes Malin Engelbrecht in och visade vilken fin kvalité det även är på bredden. Idag visade dessutom Malin Holk med tre riktiga klassmål vilken kapacitet det finns i kroppen, kul också att se att hon jobbade stenhårt för laget, vilket samtliga gjorde.

Nu lånar vi förstaplatsen tills Hardeberga har spelat imorgon, som vi för övrigt möter på fredag i Hardeberga. Stort tack till alla som kom och hejade fram tjejerna, liten som stor, med hela eller brutna revben.

IFK Malmö – Tomelilla IF 1 8-0 (5-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Salah Aziz, Malmö
Mål: 1-0 (9) Malin Holk, 2-0 (15) Jenny Malmström, 3-0 (23) Malin Holk, 4-0 (35) Paulina Nyhlén, 5-0 (39) Johanna Gustavsson, 6-0 (48) Malin Kjell, 7-0 (67) Paulina Nyhlén, 8-0 (73) Malin Holk
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Susanne Carlsson
Karin Ceasar
Frida Ivehed

Theresé Lövqvist
Bodil Rochmann
Paulina Nyhlén

Jenny Malmström
Malin Holk
Johanna Gustavsson

Avbytare

Malin Kjell (Bodil Rochmann 32)
Urszula Striner (Frida Ivehed 59)
Anna Hansson (Johanna Gustavsson 70)
Emelie Jansson (Theresé Lövqvist 77)
Malin Engelbrecht (Susanne Carlsson 78)