Straffspecialist bakom IFK Malmös seger

Det var på tiden. Ungefär så tänkte de 687 åskådarna på Malmö IP. Åtminstone merparten då IFK Malmös Marcus Nilsson steg fram och placerade straffen säkert i målvaktens högra hörn i den 70:e minuten.

Målet betydde 1-0 och gav segervind åt "di gule". 371 minuters väntan på mål var över för de gula supportrarna. När sedan också "Mackan" satte sina andra straff till 3-0 efter 82 minuter var saken klar. Slutligen blev det också 4-0 mot Kristianstad.

– Inte varje dag det blir två straffar åt samma lag, flinade Marcus Nilsson. Och att sedan kunna sätta båda två i samma hörn. Det är mycket retsamt för målvakten, men oerhört kul för mig.

Normalt sett brukar man ta och byta hörn om man får två straffar. Men då hade inte KFF-målvakten Jörgen Bengtsson räknat med att det skulle stå en riktig straffspecialist framför honom. Liksom vid den första straffen gick Marcus Nilsson till höger.

– Jag var säker på att han skulle gå åt samma håll som första gången. Så jag körde en favorit i repris. Det tar nästan alltid och går hem. Vet inte när jag senast missade en straff, konstaterade "Mackan".

Förra säsongen var Glenn Holgersson förste straffläggare. Men då han lämnade för MFF var ett byte tvunget. Det blev Marcus Nilsson. Något som hittills inte blivit något annat än en succé. Fyra mål på fyra försök.

Redan i moderklubben Löberöds IF var han den som lade straffarna. I Hässleholm blev det däremot inget. När han så fick uppdraget i IFK tackade han och tog emot.

– Och jag var inte det minsta nervös. Det är jag sällan, jag är ganska lugn när det gäller sådana här saker. Hoppas bara jag får fortsatt förtroende och att detta var vändningen, sade Marcus Nilsson.