Nära cupskräll av IFK Malmö

IFK Malmö visar fin form. Först 4-0 mot dåvarande serieledarna Kristianstads FF. Och på Kristi Himmelsfärds dag ännu en övertygande insats i Svenska Cupens tredje omgång mot Superettanlaget IF Brommapojkarna.

Det höll dock inte hela vägen. BP vann med matchens enda mål inslaget med tio minuter kvar på klockan. Jerry Månsson fick prova en gång, innan han på returen lyckades överlista annars med beröm godkände Mattias Filipanics i IFK-målet.

– Lite synd, de fick målet snöpligt på en dubbelchans. Vi hade varit värda en vinst, efter vårt mycket fina spel. Men BP hade marginalerna på sin sida, konstaterade IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

– De hade någon hetare chans, men av finesserna och fantasin som syntes emellanåt var vi det något bättre laget, var den spontana kommentaren från "Grimmans" hjälptränare Deval Eminovski.

Och då ska man tänka på att "di gule" saknade fem spelare som är mer eller mindre ordinarie. Anders Jemail, Ivan Milosevic, Jonas Danielsson, Jörgen Svensson och Marcus Svensson dras samtliga med småskavanker.

Dessutom kom IFK till spel med fyra spelare som är mellan 16 och 18 år gamla i truppen. Den yngste, Ali Jasim från start på mittfältet, och de andra Abdul Semwanga-Nyende, Nana Piesie och Zoran Jovanovic på bänken.

– Jag tycker det är anmärkningsvärt att vi stod upp så bra och var minst lika bra, om inte bättre än ett i princip ordinarie BP. Zoran (Jovanovic) gjorde dessutom ett piggt inhopp, betonade Anders Grimberg.

Närmast nätkänning för IFK Malmö var Niclas Öberg. I en tilltrasslad situation där även Martin Alm var inblandad dansade bollen på mållinjen. Men marginalerna var inte riktigt på bortalagets sida.

Stundtals var det svårt att se vilken division lagen spelar i. Flertalet hemmafans såg besvikna ut. Det var nämligen gulingarna som bjöd upp till den bästa fotbollen. BP kan tacka sitt stabila försvar och framförallt bjässen Pontus Segerström att man vann.

– De hade en nick i stolpen och förutom mållinjesituationen hade Ali Jasim ett friläge. Men som helhet var det inte särskilt många farligheter överhuvudtaget i matchen, sade IFK-tränaren.

Martin Abrahamsson fick dra ett tungt lass på mittfältet efter höftskadade lagkaptenen Jonas Danielsson. I sin nya roll dominerade han totalt lagdelen tillsammans med Marcus Nilsson. Det var inte många fel som registrerades på dem.

Konditions- och styrkemässigt ligger IFK Malmö väldigt bra till. Men att man saknar någon riktig spjutspets märktes även mot Brommapojkarna. De där lägena där man bara rinner igenom uteblir allt som oftast.

– Var ute efter erkännandet att det finns division 1-kvalité kvar i det här gänget. Och det fick vi med råge, glädjande nog. Detta kan man kalla en vitamininjektion. Vi föll med flaggan i topp, sade Anders Grimberg.

Redan på söndag är det dags igen för IFK Malmö. Då styr bussen mot Blekinge för bortamatch mot jumbon Karlskrona AIF. En match dit man kan komma med bra självförtroende efter två imponerande insatser på raken.

Hometeam: IF BROMMAPOJKARNA
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-5-1
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 1-0
Arena: Grimsta IP
Crowd: 241
Referee: Daniel Persson, Uppsala, Ingemar Larsson, Hässelby, Joakim Hibell, Stockholm
Goal: 1-0 (80) Jerry Månsson
Homewarning: Håkan Malmström, Jerry Månsson, Martin Ekström
Home sent of: –
Homempv: Pontus Segerström
Awaympv: Johan Åkesson
Hometeam Squad: Kristoffer Björklund

Håkan Malmström
Pontus Segerström
Mikael Nordh
Richard Henriksson

Robin Bergman
Andreas Bild
Göran Lundqvist
Mattias Johansson

Christer Mattiasson
Olof Guterstam
Hometeam Sub: Martin Ekström (Robin Bergman 46)
Jerry Månsson (Christer Mattiasson 60)
Kim Odelius (Mikael Nordh 75)
Johan Teymur
Markus Hellqvist (målvakt)
Awayteam Squad: Mattias Filipanics

Pontus Andersson
Martin Alm
Fredrik Jönsson
Christian Andersson

Dan Ingvarsson
Ali Jasim
Martin Abrahamsson
Marcus Nilsson
Johan Åkesson

Niclas Öberg
Awayteam Sub: Tom Henriksen (Dan Ingvarsson 67)
Zoran Jovanovic (Ali Jasim 75)
Nana Piesie
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)