Marginalerna inte på IFK Malmös sida

Det höll i fem omgångar. Sedan sprack IFK Malmös förlustnolla i division 4 Södra. Och det var väl inte precis vid rätt tillfälle. I seriefinalen mot Hardeberga BK blev det snöpligt 2-3 i baken.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Carolina Videla som har varit en av våra bästa spelare, både på träning och match de senaste omgångarna, fick inte en chans att visa sina färdigheter. För gång på gång blev hon oerhört bryskt tagen den första halvtimmen.

Tänkte berätta en del om domarinsatsen, av Björn Aronsson, men jag kan tyvärr inte, blotta tanken på alla dessa situationer där han spelade huvudrollen, får mig att må fruktansvärt dåligt, och med tanke på hur han avgjorde matchen så tror jag det blivit succé i Serie A.

Nej, över till det positiva. Hela matchen igenom var det vi som höll i taktpinnen, det var vi som ville göra mål, medan Hardeberga körde sin Tom Prahl-inspirerade kontringsfotboll, vilket de ska ha all heder av, då de gör det mycket skickligt.

Vi får inte riktigt igång vårt spel, men det hjärta spelarna visade under 90 minuter ska de ha all heder av. Susanne Carlsson stod för många viktiga brytningar, men planens gigant, och då får du ursäkta mig Björn, var ändå Paulina Nyhlén som var överallt och vann allt.

Det syns lång väg att hon trivs på vårt tremannamittfält. I samband med Tomelillamatchen gav jag en kort presentation av Paulina, men den tycks ha "försvunnit". Därför smyger jag in den här, så är jag säker på att den kommer med.

Paulina Nyhlén, snart 26, kommer närmast från Stehags AIF, där hon stod för 20-25% av samtliga seriemål, vilket är ett fantastiskt facit, med tanke på att hon är en innermittfältare. Hon är även mycket duktig på fasta situationer, och har även fina ledaregenskaper.

Hardeberga BK 1 – IFK Malmö 3-2 (1-1)

Arena: Knutsvallen
Domare: Björn Aronsson, Lund
Mål: 0-1 (16) Theresé Lövqvist, 1-1 (25) Lina Svensson, 2-1 (65) Sofie Nilsson, 2-2 (79) Jenny Malmström, 3-2 (85) Sofie Nilsson (straff)
Varningar: Paulina Grönevik (HBK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Susanne Carlsson
Karin Ceasar
Urszula Striner

Theresé Lövqvist
Paulina Nyhlén
Carolina Videla

Jenny Malmström
Anna Hansson
Johanna Gustavsson

Avbytare

Malin Kjell (Carolina Videla 28)
Frida Ivehed (Urszula Striner 84)
Emelie Jansson
Hanna Nilsson
Malin Tufvesson