IFK Malmö siktar på andra raka

Det är ganska många skador i IFK Malmö. Men inte tillräckligt för att det ska infinna sig någon oro i lägret inför söndagens bortamatch mot Karlskrona AIF. De 4-0 senast mot Kristianstad och den starka cupinsatsen mot Brommapojkarna har stärkt självförtroendet.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Mattias Filipanics – Jonas Danielsson, Fredrik Jönsson, Martin Alm, Dan Ingvarsson, Jörgen Svensson, Martin Abrahamsson, Johan Åkesson, Ali Jasim, Christian Andersson, Marcus Nilsson, Pontus Andersson, Tom Henriksen, Niclas Öberg, Zoran Jovanovic.

Aktuellt: Det har varit mycket småskavanker. Men det har börjat rätta till sig så smått. Jonas Danielsson (höften) och Jörgen Svensson (låret) har båda frisknat till och kan starta mot Karlskrona.

Anders Jemail (bristning i låret), Ivan Milosevic (vrickad fot) och Marcus Svensson (sträckning i ljumsken) kan inte vara med. Sedan tidigare är också Magnus Eriksson (knäet) på skadelistan.

Deval Eminovski, assisterande tränare i IFK Malmö: Det ser bra ut, inte minst eftersom vi gjorde en riktigt stark insats mot Brommapojkarna. Synd med förlusten, men annars får vi vara nöjda.

Matchen i torsdags var dessutom en fingervisning i att Niclas Öberg är på väg att hitta formen efter en tung vår. Det är bara positivt att de andra anfallarna inte känner sig för säkra på en plats och får lite tuffare konkurrens.

Vi har koll på Karlskrona, även om det inte är så himla mycket. Vad vi förstått så är det ett lag som gärna vill spela mycket fysiskt. De jobbar på att få många fasta situationer och böka inne i straffområdet.

Karlskrona spelar ofta lite på chans för att komma till de här lägena. Det gäller att vara kloka och jobba tidigt för att lyfta bort bollarna från målet. Vi måste vara snabba i hela vårt agerande för att undvika att få en massa frisparkar och hörnor emot oss.

För vår egen del är det en match där vi som sagt ska agera klokt och löpvilligt. Vi måste vara beredda på att få arbeta hårt och med tålamod, vilket är första grundpelaren i all fotboll. Hittar vi rätt i passningsspelet och löpningarna går det nog bra.