Oavgjort för J-laget

Utvisning igen och nya tappade poäng för IFK Malmö. Målvakten Nezir Mehmeti såg rött med tolv minuter kvar av matchen. Då gjorde Landskrona BoIS två mål och kvitterade "di gules" 2-0-ledning i Juniorallsvenskan Södra Götaland.

Rachid Zaryouch, tränare för IFK Malmös J-lag:

Jag tycker att Landskrona hade ett klart övertag i första halvlek. Vi hade tur som kunde hålla nollan, med tanke på att alla chanserna som de skapade. De hade bland annat ett skott i ribban för att nämna något. Inget höjdarspel av oss precis.

I andra halvlek låg vi mycket tätare i spelet, vilket resulterade omedelbart. Sjutton sekunder in på akten gjorde Paul Havn 1-0 på ett genombrott. Minuterna senare ökade Jeton Krasniqi på till 2-0 efter en hörna av Havn.

Det var ett ganska orättvist resultat med tanke på den första halvleken. Med lite bättre skärpa hade vi också kunnat sätta ett tredje mål, men det ville sig inte. Istället åkte vår målvakt Nezir Mehmeti ut, samtidigt som de fick straff och mål på det.

Vi hade ingen reservmålvakt så Blerim Mullici fick ta över målvaktsjobbet. Tyvärr slarvade vi lite i vårt försvarsspel så de kunde slå in kvitteringen med fem minuter kvar. Synd att inte vinna, men som matchen gestaltade sig var det nog ändå rättvist.

Totalt sett måste jag ändå vara nöjd med att vi fick en poäng. Vi har tappat det fina omställningsspelet som vi hade under de första omgångarna och skapade inte så himla mycket.

Paul Havn var bra offensivt och låg också bakom de två målen. Ahmed Tamim och Edgardo Menjivar, som kämpade något så kopiöst i den andra halvleken var övriga spelare värda beröm.

IFK Malmö – Landskrona BoIS 2-2 (0-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Mål: 1-0 (46) Paul Havn, 2-0 (49) Jeton Krasniqi
Varningar: Blerim Mullici, Lennie Sjöström (IFK)
Utvisningar: Nezir Mehmeti (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Hajriz Maloki
Cliff Berger
Nick Holk
Robert Salih

Jeton Krasniqi
Tobias Kristensson
Lennie Sjöström
Ahmed Tamim

Blerim Mullici
Paul Havn

Avbytare

Darjan Maletic
Edgardo Menjivar
Henry Safi
Juan-José Cruz Jarlhov
Ymridin Gashi