Tio man blev för svårt för U-laget

En tveksam utvisning blev IFK Malmös fall i tisdagens U-lagsmatch mot Höllvikens GIF. Då målvakten Abdul Semwanga-Nyende åkte ut fem minuter in på andra halvlek, kunde man inte hålla sin 2-0-ledning. Det blev 2-2 i reservlagsserien division 1 Södra.

Mikael Svensson, tränare för IFK Malmös U-lag:

Ännu en oerhört stark laginsats. Det är fantastiskt att kunna stå emot Höllviken på det sätt vi gör, med tanke på att vi nästan hela andra halvlek var en man kort, sedan målvakten Abdul Semwanga-Nyende blivit utvisad.

Jag tycker att det visar vilken härlig, inställning, vilja och moral som finns i laget. Naturligtvis förryckte dock målchansutvisningen helt matchen, men dessförinnan hade vi ganska bra kontroll på händelserna.

Vi tog successivt över mer och mer före utvisningen, men när den kom fick de ett bra tryck och kunde rättvist göra både ett och två mål. Det är starkt att klara 2-2, även om vi var nära att avgöra strax innan deras reduceringsmål.

Extra plus till Tom Henriksen, som stod för två solonummer, där han tog sig loss strax före mittplan och i princip bara löpte bollen in i mål. Även våra båda målvakter, Abdul Semwanga-Nyende och Adnan Zukancic var värda beröm.

Magnus Eriksson kämpade och låg i som alla andra spelare. Han skapade dessutom en hel del chanser och hade han bara haft mer träning i kroppen, hade han antagligen också gjort något mål.

Höllvikens GIF – IFK Malmö 2-2 (0-2)

Arena: Höllvikens IP
Domare: Ulf Bergström, Vellinge, Martin Hemström, Vellinge, Daniel Gorgievski, Trelleborg
Mål: 0-1 (18) Tom Henriksen, 0-2 (39) Tom Henriksen
Varningar: Marcus Svensson, Migjen Shaqiri (IFK)
Utvisningar: Abdul Semwanga-Nyende (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Abdul Semwanga-Nyende

Pontus Andersson
Marcus Svensson
Valon Muslijaj
Lirim Sali

Zoran Jovanovic
Dan Ingvarsson
Eboy Senghore

Migjen Shaqiri
Tom Henriksen
Magnus Eriksson

Avbytare

Paul Havn (Zoran Jovanovic 30)
Adnan Zukancic (målvakt, Paul Havn 52)
Lennie Sjöström (Marcus Svensson 53)
Blerim Mullici (Eboy Senghore 67)
Marcus Andersson