Träningskollen måndag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 17:15-18:20 på Malmö Stadion plan 2 (gräs).

Vädret: Blåsigt och 15° C.

Skador/sjukdomar: Hör och häpna, Magnus Eriksson ska spela i morgondagens U-lagsmatch borta mot Höllvikens GIF. Då hans knä blivit allt bättre har läkarna godkänt spel. Vill sig allt väl kan han även spela i U-lagsmatchen på fredag.

Marcus Svensson är en annan som kan vara med på tisdagen. Ljumskarna känns bra igen efter en och en halv veckas vila. För lårskadade Anders Jemail vill det dock till ytterligare rehabilitering innan han kan börja träna för fullt.

Anders Grimberg, tränare: Vi inledde med att ta ett snack i omklädningsrummet. Vi kunde lugnt konstatera att vi stod för en spelmässigt bra insats mot Karlskrona, dock utan att kunna göra mer än ett enda futtigt mål.

Stämningen präglas trots motgångarna av en positiv anda. Det gäller nämligen att bibehålla positiviteten och vara målmedvetna. Matchen mot KAIF var vår kanske bästa för i år, men oturen grinade oss rakt i ansiktet.

Vi måste fortsätta jobba oerhört hårt, alltid ge allt på träningarna och kämpa så mycket det bara går. Målet är fortfarande att få en fin placering i tabellen, sedan får vi se om det räcker ända fram. Men att ha givit upp förstaplatsen redan, det har vi definitivt inte.

Dagens pass började med att vi joggade i en kvart. Sedan var det tvåmål, nio mot nio på halva plan i tre kvart. Startelvan från igår fick också köra tio stegringshopp innan de tilläts gå in i duschen.