Revansch för J-laget

Inställningen är oerhört betydelsefull i fotboll. Det syntes inte minst på torsdagen då IFK Malmö med ett betydligt mindre namnkunnigt lag kunde besegra Nosaby IF med hela 6-2 i Juniorallsvenskan Södra Götaland.

Rachid Zaryouch, tränare för IFK Malmös J-lag:

Det är väldigt starkt att vinna med tanke på att varken Paul Havn eller Blerim Mullici spelade i den andra halvleken. Vi visade på så sätt vilken otrolig bredd vi har bland juniorerna. Underbart att veta att man kan vinna även om man saknar en hel del.

Fotboll handlar mycket om inställning, komma rätt i positionerna och vilja springa. Vi ville otroligt mycket i denna matchen. Killarna visade ett stort hjärta, en starkt bidragande orsak till att vi vann. För Nosaby var inget dåligt lag, de var också duktiga.

Segern satt riktigt skönt efter två lite mindre bra insatser. Förhoppningsvis kan vi bibehålla det fina spelet till nästa match. Även den kommer att spelas uppe i Kristianstad om en dryg vecka, den 5 juni.

Nosaby IF – IFK Malmö 2-6 (1-4)

Arena: Nya Wallbjörka IP
Mål: 1-1 (11) Ymridin Gashi, 1-2 (17) Ymridin Gashi, 1-3 (25) Ymridin Gashi, 1-4 (34) Blerim Mullici, 2-5 (64) Robert Salih, 2-6 (71) Ahmed Abed el Karim
Varningar: Armend Kryeziu, Jeton Krasniqi, Juan-José Cruz Jarlhov (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Nicolas Polakof

Robert Salih
Cliff Berger
Darjan Maletic
Hajriz Maloki

Edgardo Menjivar
Juan-José Cruz Jarlhov
Ahmed Tamim

Paul Havn
Ymridin Gashi
Blerim Mullici

Avbytare

Ahmed Abed el Karim
Armend Kryeziu
Carl Holm
Jeton Krasniqi
Tawfiq Shams