Rena tennissiffrorna för U-laget

IFK Malmös U-lag revanscherade sig rejält efter två oavgjorda matcher i reservlagsserien division 1 Södra. Serieledande Kulladals FF blev stundtals utspelade och fick se sig besegrade med 3-6.

Mikael Svensson, tränare för IFK Malmös U-lag:

Att kunna ladda om på bara tre dagar efter urladdningen mot Höllviken är bra. Det var en riktig kraftansträngning att spela med tio man i nästan en halvlek och klara det på ett sådant bra sätt som vi trots allt gjorde.

När vi lät bollen gå på ett eller två tillslag, samtidigt som vi var rörliga, spelade vi en mycket fin fotboll. Jag är också nöjd med sex mål framåt, även om vi missade en straff redan efter fyra minuters spel.

Det är starkt att kunna fortsätta spela så bra med tanke på den tidiga missen. Visst dröjde det trettio minuter innan utdelningen kom, men då lossnade det rejält. Tre mål bakåt kan man dock inte vara nöjd med, det var nämligen lite för mycket okoncentration då.

Andra halvlek var inte lika bra som den första. Som jag nämnt tidigare var vissa spelare alldeles för okoncentrerade och stundtals också nonchalanta i sitt agerande, vilket såklart till stor del berodde på vår stora ledning i paus.

Det är viktigt att vara koncentrerad hela tiden och inte bjuda motståndarna på något. Kulladal var väldigt snabba i anfallet, så det gällde att vara skärpt från första till sista minuten.

Positivt att kunna vinna igen efter två oavgjorda på raken. Individuellt sett tycker jag att Marcus Svensson ska ha extra plus, för sitt mål och fina passningsspel, samt Zoran Jovanovic, som går framåt och tar allt större ansvar både på och utanför plan.

Kulladals FF – IFK Malmö 3-6 (1-4)

Arena: Kulladals IP
Domare: Kujtim Asanovski, Malmö, Selman Yalcin, Malmö, Sonny Granberg, Kävlinge
Mål: 0-1 (30) Marcus Svensson, 0-2 (32) Zoran Jovanovic, 1-3 (40) Paul Havn, 1-4 (43) Blerim Mullici, 2-5 (60) Zoran Jovanovic, 3-6 (78) Nana Piesie
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Adnan Zukancic

Pontus Andersson
Lennie Sjöström
Valon Muslijaj
Lirim Sali

Dan Ingvarsson
Marcus Svensson
Tobias Kristensson

Paul Havn
Zoran Jovanovic
Blerim Mullici

Avbytare

Eboy Senghore (Dan Ingvarsson 55)
Nicolas Polakof (målvakt, Adnan Zukancic 60)
Nana Piesie (Zoran Jovanovic 65)
Marcus Andersson (Lirim Sali 70)
Ahmed Tamim (Paul Havn 75)