Tidiga mål avgörande för IFK Malmö

IFK Malmö kom snabbt över förlusten i seriefinalen mot Hardeberga BK. Mot Lunds SK satte man full fart direkt och avgjorde med 3-0 första kvarten. Sedan blev det inte mycket mer. Matchen som ingick i den sjunde omgången i division 4 Södra slutade 4-1.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Lunds SK är det lag som har haft flest avslut mot vårt mål, och de tvingade oss verkligen att kriga i 90 minuter för att kunna bärga segern. Vi gjorde ingen bra match, men det är i och få sig en styrka att vinna utan att spela bra.

Efterlyser betydligt fler avslut mot Blentarp nästa helg, än vad vi åstadkom mot LSK på måndagen. Anna Hansson, Malin Holk och Jenny Malmström gjorde ett kanonjobb i anfallet och tog dessutom stort defensivt ansvar.

Men de som gladde oss mest var avbytarna, som ständigt peppade spelarna på plan, och när de själva kom in visade framförallt både Malin Kjell och Carolina Videla med sitt tvåvägsspel att bänken är inget för dem.

IFK Malmö – Lunds SK 4-1 (3-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: El-Bachir El-idrissi, Malmö
Mål: 1-0 (7) Anna Hansson, 2-0 (10) Susanne Carlsson, 3-0 (16) Malin Holk, 3-1 (30) Malvina Amarelle, 4-1 (86) Malin Holk
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Susanne Carlsson
Karin Ceasar
Frida Ivehed

Theresé Lövqvist
Paulina Nyhlén
Emelie Jansson

Anna Hansson
Malin Holk
Jenny Malmström

Avbytare

Carolina Videla (Emelie Jansson 41)
Malin Kjell (Paulina Nyhlén 61)
Johanna Gustavsson (Theresé Lövqvist 70)
Marie Järlesäter (Anna Hansson 82)
Emma Skatka (Malin Holk 87)