Snart måste det lossna för IFK Malmö

1-2 mot Karlskrona AIF var en rejäl missräkning för IFK Malmö. Särskilt som man stundtals hade ett kraftigt tryck och skapade bortåt 15 målchanser. Men det är bara att komma igen. Någon gång måste det lossna. På måndagen möter man Högaborgs BK.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Mattias Filipanics – Jonas Danielsson, Fredrik Jönsson, Martin Alm, Marcus Svensson, Jörgen Svensson, Martin Abrahamsson, Johan Åkesson, Ali Jasim, Christian Andersson, Marcus Nilsson, Pontus Andersson, Tom Henriksen, Niclas Öberg, Zoran Jovanovic.

Aktuellt: Dan Ingvarsson sträckte ljumsken i fredagens B-lagsmatch. Han och Anders Jemail (bristning i låret) tvingas lämna återbud inför måndagen. Marcus Svensson kan dock vara med igen efter att ha varit ljumskskadad.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi är otroligt revanschsugna efter matchen mot Karlskrona AIF. Det är dags att sätta våra chanser nu och att vinna igen. Vi måste lita på oss själva och inte bry oss om vad de andra lagen gör.

Det gäller att komma upp i spelmässigt samma kvalité som senast, med skillnaden att vi gör mål på chanserna och inte släpper in så billiga mål bakåt. Vore försmädligt om det blir fler sådana matcher som mot Karlskrona.

Vi har annars haft en bra träningsvecka, även om det inte riktigt varit som vanligt på grund av att det varit två U-lagsmatcher tisdag och fredag. Men det har inte gjort något, bara bra att till exempel Marcus Svensson fått matchträning.