Dags för gul bortaseger

1-6 i målskillnad och noll poäng. IFK Malmös bortafacit efter tre matcher är inte direkt smickrande. En seger skulle därför sitta fint i söndagens match mot jumbon Lunds BK. En match där man får klara sig utan viktige mittfältaren Marcus Nilsson.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Mattias Filipanics – Jonas Danielsson, Fredrik Jönsson, Martin Alm, Marcus Svensson, Jörgen Svensson, Martin Abrahamsson, Johan Åkesson, Ali Jasim, Christian Andersson, Dan Ingvarsson, Pontus Andersson, Tom Henriksen, Niclas Öberg, Zoran Jovanovic.

Aktuellt: Det blir inget spel för handledsskadade Marcus Nilsson i helgen. Läkarna tycker att det är bättre att låta det läka fram till tisdag för att inte riskera något. Om det blir något skydd eller inte bestäms då.

Anders Jemail ser ut att ha ett bra tag kvar innan det blir tal om spel igen. Bristningen i låret har nämligen visat sig besvärligare än väntat. Han kommer därför att fortsätta med rehabiliteringsträningen som bland annat består av cykling.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi måste vara helkoncentrerade här om vi inte ska åka på en ny förlust. Det är inte roligt att bara vinna varannan och förlora varannan för att vi slarvar.

Jag är trött på det, vi måste ge hundra procent i varenda match. Vi ska inte heller bli förvånade över deras kämparanda och att de sätter hög press på oss. De ligger sist och måste ta på blåställen, därför gäller det att vi har lika hög intensitet som dem.

Pressen mot våra bollhållare kommer att vara stentuff. Det går därför inte att slappna av en enda sekund. Vi kommer att få jobba stenhårt för att vinna. Antagligen blir matchen som vanligt oerhört jämn över 90 minuter.