IFK Malmö upp i serieledning

I omgång 8 återtog IFK Malmö kommandot i division 4 Södra genom att besegra Blentarps BK med hela 8-0. Samtidigt förlorade nämligen Hardeberga BK sin match mot Onslunda. Det innebär att "di gule" nu leder på målskillnad.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Efter en trevande första halvlek, där det mest var en massa tjongande från båda håll, tog vi tag i matchen rejält i andra halvlek. Framförallt de sista 25 minuterna spelade vi riktigt fin fotboll.

Vi provade Theresé Lövqvist som anfallare på en träning i förra veckan, och testet föll så väl ut att vi ville prova även i match. Jag vill väl inte säga att det blev succé, men det var inte långt ifrån.

Precis som förra helgen, var det dock avbytarna som imponerade. Pia Lindström gjorde sin första match för säsongen, och fick dessutom kröna sitt fina inhopp med ett mål i matchens allra sista minut.

Blentarps BK – IFK Malmö 0-8 (0-3)

Arena: Salsbjer
Domare: Mithat Uka, Lund
Mål: 0-1 (12) Johanna Gustavsson, 0-2 (18) Emelie Jansson, 0-3 (43) Marie Järlesäter, 0-4 (55) Theresé Lövqvist, 0-5 (58) Paulina Nyhlén, 0-6 (64) Malin Holk, 0-7 (77) Malin Holk, 0-8 (90) Pia Lindström
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Bodil Rochmann
Malin Engelbrecht
Malin Kjell

Johanna Gustavsson
Paulina Nyhlén
Emelie Jansson

Jenny Malmström
Theresé Lövqvist
Malin Holk

Avbytare

Marie Järlesäter (Emelie Jansson 34)
Pia Lindström (Johanna Gustavsson 58)
Susanne Carlsson (Paulina Nyhlén 62)
Sofia Jönsson (Jenny Malmström 67)