Starkt IFK Malmö i MM

IFK Malmö vill visa att man satsar rejält på Malmömästerskapet. Därför kommer man med uteslutande A-lagsspelare till onsdagens åttondelsfinal mot Eriksfälts FF klockan 18:30 på Lindeborgs IP.

Startelvan (4-3-3): Abdul Semwanga-Nyende – Ali Jasim, Martin Alm, Fredrik Jönsson, Marcus Svensson – Pontus Andersson, Marcus Nilsson, Dan Ingvarsson – Zoran Jovanovic, Jörgen Svensson, Niclas Öberg. Avbytare: Johan Åkesson, Jonas Danielsson, Martin Abrahamsson, Mattias Filipanics (målvakt).

Aktuellt: Handledsskadade Marcus Nilsson är uttagen i den preliminära startelvan, men är ändå ett stort frågetecken. Det hänger på läkarnas utlåtande. Spelar han inte går någon av avbytarna in från start.

Tom Henriksen har varit sjuk sedan i söndags och vilar liksom Christian Andersson. Anders Jemail (bristning i låret) och Magnus Eriksson (nyopererad i knäet) är som väntat inte heller aktuella.

Målvakten Mattias Filipanics spelade febersjuk hela den andra halvleken mot Lunds BK. Han är fortfarande krasslig, men hade nog ändå fått sitta på bänken i vilket fall som helst, eftersom även Abdul Semwanga-Nyende behöver spela.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Egentligen hade vi tänkt träna på onsdag, men detta blir istället ett bra tillfälle att lufta hela truppen. Det är fritt fram att byta hur mycket man vill, eftersom det är flygande byten.

Seger är givetvis det enda som gäller. Jag accepterar inget annat. Då vi inte är med i DM ska vi göra ett bra MM. Det är dessutom en ganska så rolig tävling och varför inte göra det bästa av den.