P91 förlorade seriefinalen

IFK Malmös P91 får nöja sig med en andra plats i Malmöserien grupp A. Det blev förlust med 2-4 i onsdagens direkt avgörande match mot FC Malmö, som därmed vann serien.

Lars Lundberg, tränare för IFK Malmös P91:

Vi hade förhoppningar om att vinna matchen, men det gick tyvärr inte vägen denna gången. Matchen spelades i ett högt tempo där vi skapade en del bra chanser i början men ej fick in bollen.

Istället fick FC Malmö sin första chans, en frispark strax utanför straffområdet, som satt klockrent i mål. Resultatet stod sig sedan halvleken ut, där vi var rätt så pressade, men försvarade oss mycket bra.

I andra halvlek rivstartade FC Malmö med att göra två mål inom loppet av fem minuter. Vi gav dock inte upp utan bytte till en offensivare uppställning, då vi gick från vanliga 4-4-2 till lite mer ovanligt 3-4-3.

Det gav omedelbart resultat med 1-3 genom Walid Shams och 2-3 av Tobias Rosenlind. Mitt i vår press kunde sedan FC Malmö kontra in 2-4 och då var det bara fem minuter kvar av matchen.

Jag vill ge hela laget plus idag på grund av deras kämpaglöd och den vilja de visade på plan. Nu blir det en Trelleborgsserie till hösten och vi hoppas att det kan gå lika bra i den som det gjort under vårsäsongen.

Om man ska summera våren snabbt så blev det fem segrar, en oavgjord och en förlust i serien, samt 38-10 i målskillnad. Det resultatet är jag helnöjd med, eftersom killarna har visat att det går även när man har många nya.

IFK Malmö – FC Malmö 1 2-4 (0-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Volkan Fidan, Malmö
Mål: 1-3 (45) Walid Shams, 2-3 (49) Tobias Rosenlind
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Delshad Kogi

Yehia Abed El Rehman
Manar Ali
Marwan El Jaouni
Galal Rasho

Ibrahim Abutaq
Gazmend Gashi
Tobias Rosenlind
Jalal Masri

Hamodi Hotait
Walid Shams

Avbytare

Dino Duli
Fatmir Ibrahimi
Robel Geresus
Selim Zeqiri
Walle Ben-Amara