Två segrar mot Högaborgs BK och Lunds BK har fört IFK Malmö uppåt i tabellen. Inför den nionde omgången låg laget på en tredjeplats, en placering "di gule" nu hoppas kunna återta med vinst i söndagens match mot IFK Hässleholm.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Mattias Filipanics – Jonas Danielsson, Fredrik Jönsson, Martin Alm, Marcus Svensson, Jörgen Svensson, Martin Abrahamsson, Johan Åkesson, Ali Jasim, Valon Muslijaj, Dan Ingvarsson, Pontus Andersson, Nana Piesie, Niclas Öberg, Lirim Sali.

Aktuellt: Hela sex spelare är borta. Vänsterbacken Christian Andersson är avstängd efter utvisningen mot Lunds BK senast, medan anfallarna Tom Henriksen och Zoran Jovanovic är sjuka.

Marcus Nilsson hade hoppats på spel. Han har också fått skyddet för sin handledsskada, men har för ont för att kunna vara med. Anders Jemail (bristning i låret) och Magnus Eriksson (opererat knä) är också fortsatt indisponibla.

Fem spelare födda 1985-1987 är med i morgondagens trupp. Ali Jasim, Abdul Semwanga-Nyende, Nana Piesie och Valon Muslijaj har samtliga varit med förr. För Lirim Sali, född 1987, är det dock debut.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Matchen imorgon vet vi kommer att bli en tuff uppgift. Hässleholm är alltid svåra på hemmaplan och med segern senast mot Högaborg har nog deras självförtroende stärkts en aning.

Vi kommer dock heltaggade till Österås IP. Två vinster på raken var precis var vi behövde. Förhoppningsvis slipper vi också det ängsliga spelet som vi har visat upp efter att vi tagit ledningen mot såväl Högaborg som Lund.

Det blir till att sälja sig mycket dyrt. Vi ska trots att vi har många borta, mycket väl kunna bärga en tredje raka seger. Laget vi kommer med är fortsatt starkt och det skulle bara vara bra om vi kunde stärka konkurrensen ytterligare.