Förra omgångens 4-2-seger borta mot Högaborgs BK satt fint för IFK Hässleholm. Det gav laget ett visst andrum i den fortsatta bottenstriden. Vid seger i söndagens match mot IFK Malmö kan man dock helt plötsligt ligga trea i den superjämna Södertvåan.

Startelvan (4-4-2): Christian Fegler – Anders Karlsson, Martin Nilsson, Peter Olsson, Emil Eliasson – Jimmy Augustsson, Johan Persson, Ken Linde, David Eek – Henrik Edfors, Fredrik Andersson. Avbytare: Burim Rexhapi, Dan Olofsson, David Hansson, Erik Persson, Jonas Osberg (målvakt).

Aktuellt: Studentfirande och avstängningar tvingar Hässleholm till en del ändringar. Erik Persson, ordinarie högerback, tog studenten på fredagen och får nöja sig med en plats på bänken.

Medan mittfältaren/anfallaren Anders Karlsson går ner på Erik Perssons plats, tar Emil Eliasson över vänsterbacken då Andreas Nilsson är avstängd. Alexander Söderberg saknas av samma anledning på mittfältet.

Peter Persson, tränare i IFK Hässleholm: Det svänger snabbt. Efter matchen mot Karlskrona var det inte lika glatt, men nu känner vi att vi är på gång igen. Vi kan dock inte slå oss till ro för en seger, det är fortsatt hårt arbete som gäller.

IFK Malmö är ett annat lag som verkar ha hittat formen på sistone. Det har kanske inte spelmässigt sett så lysande ut, men före vinstmatcherna var det desto bättre. Att vinna utan att spela särskilt bra är en styrka.

Tyvärr har vi en del viktiga spelare borta, såväl ordinarie som bänkspelare. Då en del beror på studentfester är det inte så mycket vi kan göra åt det. Man är ung en gång i livet och studenten tillhör det.