Skyttekungen avstängd i Höllviken

Tolv framåt och tretton bakåt på nio matcher. Det har blivit många mål i båda riktningarna för Höllvikens GIF i årets serie. I söndagens derbymatch borta mot IFK Malmö tvingas man dock undvara främsta anfallsvapnet, Freddy Borg.

Startelvan (4-4-2): Jonnie Fedel – Magnus Bergström, Niclas Lindgren, Max Fuxberg, John Bergqvist – Ola Brodén, Dan Mårtensson, Enis Turkovic, Anosh Seyedi – Martin Nordbladh, Johan Isgren. Avbytare: Martin Prahl, Miran Turkovic, Mokhlos Almaliki, Samphan Promsri-Målgren, Marcus Eskilsson (målvakt).

Aktuellt: Södertvåans skyttekung, Freddy Borg, fick en match utöver den ordinarie avstängningen för utvisningen mot Malmö Anadolu BI för en dryg månad sedan. Borg, med sex fullträffar hittills, saknas därmed mot IFK Malmö.

Otto Persson är skadad i vaden. Det ser heller inte ut att röra sig om en vanlig bristning, utan snarare en elakartad blödning. Vill det sig riktigt illa kan det dröja ett bra tag innan han är tillbaka.

Caspar Pauckstadt, tränare i Höllvikens GIF: Naturligtvis är det ett stort avbräck att inte ha Freddy Borg tillgänglig. Han gör många mål och skapar mycket. Egentligen är han för bra för division 2.

Men vi har många duktiga ersättare. Det har vi inte minst fått bekräftelse på ett par av de gångerna Freddy Borg varit borta på grund av skada. Så det ska nog gå bra ändå, även om det blir tufft.

Jag tror att det kommer vara mycket små marginaler som kommer avgöra den här matchen. Visst var de ganska överlägsna när vi möttes i en träningsmatch i våras, men det är inget vi tänker på nu.