Många spelare tillbaka i IFK Malmö

Seriefavoriten IFK Malmö åkte på en riktig smäll i förra omgången. 0-4 mot IFK Hässleholm var knappast enligt kalkylerna. Men så var också sju spelare borta. Fyra av dessa är tillbaka i söndagens hemmamatch mot Höllvikens GIF.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Mattias Filipanics – Jonas Danielsson, Fredrik Jönsson, Martin Alm, Marcus Svensson, Dan Ingvarsson, Jörgen Svensson, Martin Abrahamsson, Zoran Jovanovic, Johan Åkesson, Ali Jasim, Christian Andersson, Marcus Nilsson, Pontus Andersson, Niclas Öberg.

Aktuellt: Christian Andersson (avstängd), Marcus Nilsson (handledsskadad), samt Marcus Svensson och Zoran Jovanovic (sjuka). Samtliga saknades i förra omgången mot IFK Hässleholm, men kan spela i helgen mot Höllviken.

Borta är dock fortfarande långtidsskadade Anders Jemail (bristning i låret) och Magnus Eriksson (opererat knä). Tom Henriksen är på väg att bli frisk från sin efterhängsna sjukdom och ska kunna börja träna nästa vecka.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Höllviken ska få sota för den mycket onödiga förlusten senast mot Hässleholm. Om det blir match vill säga, vädrets makter rår ingen över och Malmö IP såg inte alls bra ut idag efter några dagars regnande.

Killarna är oerhört taggade. Det ska inte få bli något nytt bottennapp a´la Hässleholm. Vi vet att vi inte är så dåliga, tvärtom. Nu gäller det att vi vinner direkt mot Höllviken för att vi ska få ordning på självförtroendet en gång för alla.

Att vi var så överlägsna mot dem i vårens träningsmatch är dock inget som vi ska bry oss om. En seriematch där poäng står på spel är en helt annan sak, så även om jag tror på vinst, kommer det att bli en mycket tuff match.