Stabil insats av IFK Malmö

Det blev en ganska säker 3-1-seger för IFK Malmö i den sista matchen i division 4 Södra före uppehållet. IK Pandora kämpade emot väl, men var aldrig riktigt nära att kunna hota tabelltvåan.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Äntligen en bra domare igen, efter fyra matcher på rad med katastrofala insatser, måste vi hylla dagens rättsskipare. Han var riktigt rörlig och konsekvent, och vi lade knappt märke till honom under hela matchen, vilket väl är det bästa betyg en domare kan få?

I första halvlek slet vi mycket, men det var mest var för sig, men de sista 7-8 minuterna innan halvlek började vi få igång vårt spel mer och mer. Men när så andra halvlek började, var vi tillbaka på ruta 1 igen.

De första 8-10 minuterna efter vilan fungerade inte spelet, så vi gjorde ett par positionsbyten, och efter det så fanns det bara ett lag på plan, och vi kunde spela ut helt och hållet.

Samarbetet mellan hela backlinjen och vår målvakt var riktigt bra idag. Även Emelie Jansson ska nämnas, samt Hanna Nilssons fina inhopp, den här gången på hennes "riktiga" position som innermittfältare.

Paulina Nyhléns defensiva arbete, där hon löper oerhört mycket och täcker av väldigt stora ytor får vi inte heller glömma, men när domaren blåser av matchen kan vi konstatera att det i slutändan ändå är en kollektiv seger.

Nu laddar vi batterierna, och spänner bågen mot höstsäsongen som vi inleder hemma mot Onslunda IF den 14 augusti.

IK Pandora 1 – IFK Malmö 1-3 (0-1)

Arena:; Ystads IP
Domare: Claes-Göran Göransson, Skurup
Mål: 0-1 (28) Malin Holk, 0-2 (60) Urszula Striner, 0-3 (81) Carolina Videla, 1-3 (84) Anna Holmgren
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Annica Påhlsson

Jessica Laneborg
Susanne Carlsson
Karin Ceasar
Urszula Striner

Pia Lindström
Paulina Nyhlén
Emelie Jansson

Marie Järlesäter
Johanna Gustavsson
Malin Holk

Avbytare

Carolina Videla (Marie Järlesäter 41)
Jenny Malmström (Pia Lindström 46)
Hanna Nilsson (Emelie Jansson 52)
Sarah Frostander (Carolina Videla 90)