Tung förlust för U-laget

För mindre än en vecka sedan var IFK Malmös U-lag obesegrat. Men på måndagen kom den andra raka förlusten. Bunkeflo IF hade marginalerna på sin sida och kunde vinna med 1-0 i reservlagsserien division 1 Södra.

Mikael Svensson, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det är givetvis extra tungt att förlora på det viset som vi gjorde. Snöpligt att de skulle få göra matchens enda mål när det endast återstod fem minuter. Målet de gjorde var inte heller precis omöjligt att förhindra, tvärtom.

Vi borde kunnat plocka bort deras mål. Att bli slagna på en lång målvaktsutspark som förre IFK:aren Jens Nordström satte dit ska vi inte acceptera. Visst var Nordström duktig matchen igenom, men han skulle aldrig fått det läget.

Annars var det som vanligt en jämn och tuff match, där det skapades målchanser från båda håll. Det kunde egentligen ha slutat hur som helst, men oavgjort hade nog ändå varit mest rättvist.

Trots allt fanns det en del positiva bitar om man ser till hela matchen. Långa stunder spelade vi riktigt bra mot ett mycket bra motstånd. Överlag var det en nyttig genomkörare, där killarna verkligen fick sätta till i närkamperna.

Bäst hos oss var utan tvekan Valon Muslijaj i backlinjen och Dan Ingvarsson på mittfältet. Duktiga och värda beröm var även Ali Jasim, Eboy Senghore, Haris Xhemajli och Zoran Jovanovic.

IFK Malmö – Bunkeflo IF 0-1 (0-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Johnny Babic, Malmö, Luis Angel, Malmö, Bakir Juklen, Malmö
Mål:
Varningar: Paul Havn, Zoran Jovanovic (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Abdul Semwanga-Nyende

Ali Jasim
Lennie Sjöström
Valon Muslijaj
Lirim Sali

Dan Ingvarsson
Haris Xhemajli
Eboy Senghore

Nana Piesie
Zoran Jovanovic
Migjen Shaqiri

Avbytare

Adnan Zukancic (målvakt, Abdul Semwanga-Nyende 46)
Blerim Mullici (Nana Piesie 55)
Paul Havn (Migjen Shaqiri 65)
Edgardo Menjivar
Marcus Andersson