Tidig samling för IFK Malmö

Midsommarmaten hinner knappt sjunka innan IFK Malmö på söndag ska möta tabelltvåan Mjällby AIF i den sista matchen före sommaruppehållet. Därför har man också en tidig samling med lätt träning på förmiddagen före avresan till Hällevik.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Mattias Filipanics – Jonas Danielsson, Fredrik Jönsson, Martin Alm, Marcus Svensson, Dan Ingvarsson, Jörgen Svensson, Martin Abrahamsson, Zoran Jovanovic, Johan Åkesson, Ali Jasim, Christian Andersson, Marcus Nilsson, Pontus Andersson, Niclas Öberg, Migjen Shaqiri.

Aktuellt: Niclas Öberg var förkyld på torsdagen, men bör hinna friskna till innan söndag. Mer osäkert är det med Zoran Jovanovic som har ont i foten. Kan inte han spela ersätter Migjen Shaqiri i 16-mannatruppen.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Det blir en lite annorlunda uppladdning på söndag eftersom vi har ledigt fredag-lördag. Midsommar är en speciell helg, därför tyckte vi killarna kunde få några dagars extra vila.

Vi träffas redan klockan 11:30 för en lätt träning där vi rör på oss lite. Det tar kanske tre kvart. Därefter tar vi och äter en gemensam lunch på en restaurang i närheten av Stadion. 14:00 sätter vi sedan oss på bussen för att åka iväg.

Jag vill inte säga att vi inte kan göra mål, men vi har haft en massa oflyt när det gäller det på sistone. Det har satt sig mentalt när det tagit sådan tid att spräcka nollan. Men det är bara målmedvetet arbete som gäller, att fortsätta jobba hårt.

På torsdagens träning spelade vi elva mot elva. "Startelvan" vann glädjande nog med 4-0 efter ett antal riktigt snygga mål. Förhoppningsvis var detta en liten fingervisning inför söndagens match.

Vi ska nog kunna bjuda Mjällby på en riktigt bra fight. Visst blir det en tuff uppgift, men det är bara inspirerande. Dessutom lär det komma mycket folk till Strandvallen och det är bara roligt.