IFK Malmös P91-tränare Lars Lundberg har inkommit med en trevlig sammanfattning av vårsäsongen. Passa också på och njut av de fina bilderna som är hämtade från ifkmalmo.coms bildarkiv.

Försäsongen

Under vintern var det i vanlig ordning en del som hände med laget. En del spelare försvann och andra kom. Det är tyvärr inte så mycket man kan göra åt det utan det är bara att kämpa vidare.

Vi började träna den 12 januari på en helfrusen plan 10 men ändå kom killarna och tränade och det var bra av dem eftersom ibland blir det lite sisådär med träningen när det är kallt.

Den första träningsmatchen hade vi mot ett stark Lunds BK den 5/3 som tyvärr slutade med en 1-3-förlust efter bra spel av bägge lagen men det var jobbigt eftersom jag fick döma matchen samtidigt som jag ledde laget.

Det gick bra i våra träningmatcher där vi hade den tuffaste mot danska BK Skjold där vi förlorade med 0-4. För killarna var det dock kul att få möta ett så bra lag och dessutom från ett annat land.

Våren

Serien vi skulle spela i var P13 Malmö grupp A och där hade vi första matchen hemma mot FBK Balkan den 25/4. Vi vann lätt med 12-0 mot ett dåligt lag och sedan fortsatte serien med en del tuffa matcher och en del lätta.

Vi deltog även i Åshöjden Cup under våren, där kom vi till en kvartsfinal som vi lite snöpligt förlorade med 0-1 mot Eslövs BK. Spelet var inte alls bra och Eslöv kunde vinna efter golden goal.

Våra bästa matcher i serien gjorde vi mot Husie IF, vinst 4-0, och mot FC Malmö, förlust 2-4, för i de två matcherna spelade vi faktiskt som vi ska göra, rullade bollen och rörde oss hela tiden.

Vi slutade som tvåa i serien efter FC Malmö. Vi vann 5 matcher, spelade oavgjort i 1, och förlorade 1 match. Målskillnaden slutade vid fina 38-10. Bra också att målen var spridda på hela 14 personer.

Som ledare för detta laget så måste jag vara jättenöjd med vad alla killarna presterade under denna vårsäsong. Med tanke på att vi hade så många nya spelare i laget, så visste jag nämligen inte vad dem kunde prestera.

TREVLIG SOMMAR önskar Lars Lundberg, tränare för IFK Malmös P91

P.S. Jag vill tacka alla föräldrar och övriga som har ställt upp och kört till matcherna under året. Jättetack från alla i P91. D.S.

Statistik

Skytteliga

Hamodi Hotait 6
Jalal Masri 5
Tobias Rosenlind 5
Walid Shams 5
Ibrahim Abutaq 3
Ilir Sadrija 3
Gazmend Gashi 2
Marwan El Jaouni 2
Yehia Abed El Rehman 2
Dino Duli 1
Fatmir Ibrahimi 1
Robel Geresus 1
Walle Ben-Amara 1
Wisam Naoum 1

Fakta/IFK Malmö P91 våren 2004

Serie: P13 Malmö grupp A. Tvåa, 16 poäng, 38-10 i målskillnad.
Utomhusturneringar: 1 st. Åshöjden Cup (utslagna i kvartsfinalen).
Antal mål: 70 st. (38 serie-, 18 träning-, 14 cup-).
Flest mål: Walid Shams 13 st.
Spelare (37 st.): Delshad Kogi (målvakt), Elmar Turial (målvakt), Adrian Muli, Ahmed Baker, Ahmed Makeia, Burim Beciri, Daniel Fagnani, Dino Duli, Fatmir Ibrahimi, Fatos Sylejmani, Fofo, Galal Rasho, Gazmend Gashi, Hamodi Hotait, Hani Serriie, Ibrahim Abutaq, Ihab, Illir Sadrija, Jakob Gheirat, Jalal Masri, Kevin Sjöberg, Kristian Djokic, Loay Dahi, Manar Ali, Marwan El Jaouni, Milad Zare, Mohammed Fakhro, Mohammed Omar, Robel Geresus, Selim Zeqiri, Tobias Rosenlind, Tolgan, Tom Stensson, Walid Shams, Walle Ben-Amara, Wisam Naoum, Yehia Abed El Rehman.

FOTNOT. I skytteligan är endast seriespelet inräknat.