Mjällby kan passera Ängelholm

"Bättre morot kan väl spelarna knappast få". Så uttrycker Mjällby AIF:s tränare Sören Cratz det inför den sista matchen före sommaruppehållet mot IFK Malmö. Vid vinst passerar laget nämligen Ängelholms FF och går upp i serieledning.

Truppen: Ola Olausson, Ola Wendel – Daniel Nilsson, Marcus Senften, David Rehn, William Leandersson, Daniel Nicklasson, Jonas Andersson, Peter Hiir-Salakka, Philip Jonasson, Marcus Ekenberg, Andreas Svensson, Robin Cederberg, Fredrik Olsson, Mattias Erlandsson, Richard Sandström.

Aktuellt: Mittbacken Thomas Westergren saknades förra helgen i segermatchen mot Högaborgs BK. Inte heller mot IFK Malmö kan Westergren, som besväras av att han har ont i foten, vara med.

Skyttekungen Marcus Ekenberg fick senast utgå i halvtid på grund av en inflammation i knäet. Om han inte kan starta får troligtvis ersättaren mot Högaborg, Fredrik Olsson, göra det.

Sören Cratz, tränare i Mjällby AIF: Bättre morot kan väl spelarna knappast få. Vid vinst blir det serieledning över uppehållet och dessutom drar vi ifrån IFK Malmö ytterligare, vilket är mycket viktigt.

Jag tror nämligen att "di gule" kan bli riktigt farliga till hösten om de får kontakt. De är mycket bättre än vad serietabellen visar. Skulle vi vinna dubbelmötet mot dem nu är det dock nog kört för deras del.

IFK Malmö har inte fått igång målskyttet ännu. Men de har skapat mycket och bara det gör att vi måste vara på vår vakt. Nu slår de lite ur underläge, vilket de verkar trivas med betydligt bättre än att vara favoriter.

Vi har bara en enda förlust på de åtta senaste matcherna. Det är ett ganska bra facit som vi måste vara riktigt nöjda med. Men det gäller att fortsätta ha rätt inställning och inte underskatta motståndet. Det blir en tuff match på söndag.