IFK Malmö straffade Ängelholm

Trötta och rejält slitna. Men också en obeskrivlig glädje. Det kan man förstå för efter 180 minuters eller om man så vill tre timmars fotbollsspelande på torsdagen är IFK Malmös U-lag klart för kvartsfinal i Gothia Cup.

Liksom i IFK:s morgonmatch mot grekiska EPSM fick det tillgripas straffar för att avgöra det hela. Väl framme vid straffpunkten var dock IFK Malmös spelare iskalla och satte samtliga straffar utom en. Ängelholm missade tre stycken.

– Sista straffomgången blev aldrig av. Det behövdes inte, för det var redan då klart att vi skulle ta hem det, konstaterade IFK Malmös U-lagstränare Mikael Svensson nöjt till ifkmalmo.com efter 3-1 i åttondelsfinalen.

När så Blerim Mullici slog in den sista straffen mot Ängelholm var det kulmen på en lång dag. Redan 09:05 började det och först 20:30 var sista matchen för dagen över. Nio egna straffar fick genomlidas, åtta gick i mål. Bara Migjen Shaqiri missade sin.

På andra hållet blev det ytterligare en straff (EPSM:s ledningsmål inom ordinarie tid). Totalt tio straffar, men bara sex mål. IFK-målvakten Abdul Semwanga-Nyende tog två av dem mot Ängelholm. De andra två sköts utanför.

– Det är en fantastisk härlig känsla att vinna på straffar igen. Killarna var helt slut, men lyckades ändå samla kraft och koncentration för att slå straffarna. Jag kan inte vara annat än nöjd, sade Mikael Svensson.

Abdul Semwanga-Nyende i IFK-målet var den klart dominerande spelaren på planen. När övrigas huvud och ben inte hängde riktigt med styrde han upp spelet genom att peppa på sina lagkamrater.

Framförallt defensiven var det som gladde mot Ängelholm. Hur stabilt som helst, liksom i de fem tidigare matcherna i turneringen. Allt som allt har det bara blivit ett spelmål bakåt och det kom i premiären mot franska Pessac Alouette.

– Vi har flyttat runt en massa och ändå har det sett så bra ut. Det kanske inte var så lysande offensivt nu i sista matchen, men det berodde på tröttheten. Tycker ändå att vi skapade en del i andra halvlek, betonade IFK-tränaren Mikael Svensson.

I fredagens kvartsfinal möter IFK Malmö en annan anrik klubb. GAIS, som besegrade tyska SG. Borken e.V. med 1-0 i sin åttondelsfinal, står för motståndet på Majvallen. Avspark klockan 12:15.

Slutspel

Åttondelsfinal

Ängelholms FF – IFK Malmö 1-3 (0-0, 0-0)

Arena: Välen 1
Mål: 0-1 Paul Havn (straff), 1-2 Zoran Jovanovic (straff), 1-3 Blerim Mullici (straff)
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Abdul Semwanga-Nyende

Lennie Sjöström
Marcus Andersson
Valon Muslijaj
Lirim Sali

Tobias Kristensson
Migjen Shaqiri
Haris Xhemajli

Nana Piesie
Zoran Jovanovic
Paul Havn

Avbytare

Robert Salih (Lirim Sali 20)
Blerim Mullici (Paul Havn 22)
Richard Adamczyk
Adnan Zukancic (målvakt)

FOTNOT. Matchen spelades 2 x 30 minuter.