Överlägset IFK Malmö till åttondel i Gothia

Någon ny rysare blev det inte för IFK Malmös U-lag i 16-delsfinalen mot Spårvägens FF i Gothia Cup. Överlägsenheten var total även om det bara blev 1-0. Ett resultat som faktiskt Stockholmarna ska vara mest nöjda med.

För det var ett anfallsglatt "di gule" som kom till spel på torsdagseftermiddagen. Efter straff-dramatiken mot grekiska EPSM hade man kunnat ana trötta ben och tunga huvuden. Men det var raka motsatsen.

– Vi kunde vunnit med rätt så stora siffror, men vi var väl inte helt skärpta i avsluten. Då det var stabilt över hela banan behövde vi dock aldrig oroa oss, sade IFK Malmös U-lagstränare Mikael Svensson till ifkmalmo.com.

Benen var pigga och IFK Malmö kom i den ena anfallsvågen efter den andra. Blerim Mullici och Paul Havn satte ständigt griller i huvudena på motståndarna, liksom målvakten Adnan Zukancic som fick förnyat förtroende på topp.

Tillbaka efter avstängningen mot grekerna var också spelfördelaren på mittfältet, Zoran Jovanovic. Tillsammans med mittbacken Valon Muslijaj var han matchens särklassigt bästa IFK-spelare.

– Skönt att ha Zoran tillgänglig igen. Vårt anfallsspel fungerar mycket bättre när han är med. Nu blev det den ena djupledslöpningen efter den andra, konstaterade IFK-tränaren Mikael Svensson.

Spårvägen hade stora svårigheter att komma över mittplan. De gångerna man lyckades var det bara vid något enstaka tillfälle som det blev lite farligt. Längst bak var nämligen Abdul Semwanga-Nyende säkerheten själv.

Migjen Shaqiri skulle bli matchhjälte då han med kvarten kvar fick till ett skott i höjd med straffområdeslinjen som helt ställde Spårvägens målvakt. Fint förarbete dessförinnan av Zoran Jovanovic och Paul Havn.

– Det var en mycket bättre match än i morse, både beträffande spelet och inställningen. Killarna agerade verkligen som ett lag och var verkligen förtjänta av den här segern, sade Mikael Svensson.

Det blir ett skånskt lag i åttondelsfinalen. Ängelholms FF, som flera av spelarna tidigare i år har mött i Juniorallsvenskan Södra Götaland, vann sin 16-delsfinal mot Spånga IS med hela 7-0. Matchstart klockan 19:05 på Välen 1.

Slutspel

16-delsfinal

Spårvägens FF – IFK Malmö 0-1 (0-0)

Arena: Ruddalen 3
Mål: 0-1 (45) Migjen Shaqiri
Varningar: Zoran Jovanovic (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Abdul Semwanga-Nyende

Lennie Sjöström
Marcus Andersson
Valon Muslijaj
Lirim Sali

Migjen Shaqiri
Haris Xhemajli
Zoran Jovanovic

Blerim Mullici
Adnan Zukancic
Paul Havn

Avbytare

Nana Piesie (Adnan Zukancic 20)
Tobias Kristensson (Haris Xhemajli 23)
Richard Adamczyk
Robert Salih

FOTNOT. Matchen spelades 2 x 30 minuter.