Semifinal nästa för IFK Malmö i Gothia

Så var ännu ett lag utslaget av IFK Malmös U-lag. Anrika GAIS blev det sjunde i ordningen att få stryk under Gothia Cup-veckan. Nu återstår endast ett hinder på vägen mot en efterlängtad final på Nya Ullevi.

Kvartsfinalen mot GAIS blev en ren defilering. Efter 1-1 paus fick "di gule" ordentlig fart under skorna och kunde vinna med 3-1. Nana Piesie, Zoran Jovanovic och Paul Havn var namnen på de gula målskyttarna.

– Vi var grymt bra mot GAIS, tyckte också IFK-anfallaren Migjen Shaqiri. De var inte alls dåliga, tvärtom, men det kändes som vi hade greppet om händelserna från första till sista minuten.

Tio minuter fick gå innan IFK Malmö tog ledningen genom Nana Piesie. Minuterna senare var GAIS framme och skickade in bollen efter en frispark. En frispark som IFK-spelarna hade svårt att acceptera.

Kanske inte så konstigt då GAIS flyttade den tio meter upp i banan. På så sätt fick man ett betydligt bättre skottläge. I tumultet som uppstod i samband med situationen kunde inte IFK hålla tätt och kvitteringen var ett faktum.

– Det var en skuffelse att de skulle få mål i det läget. Synd för Abdul (Semwanga-Nyende) som bara hade släppt in straffar tidigare i turneringen. Men det var inte hans fel, sade Migjen Shaqiri.

IFK Malmö fortsatte att ligga på och det gav utdelning två gånger om efter vilan. GAIS hade även de några målchanser, men IFK var närmare både 4-1 och 5-1 än göteborgarna en reducering till 2-3.

Zoran Jovanovic var ännu en gång strålande. Han har fått alternera friskt mellan mittfält och anfall, men mot GAIS var han tillbaka i mitten. Förutom det egna 2-1-målet låg han bakom förarbetet till Paul Havns 3-1-mål.

– Jag tycker fortfarande att vi gör för lite mål på våra chanser, men annars var det en mycket bra insats från samtliga spelare på planen, betonade Migjen Shaqiri innan han var tvungen att lägga på luren.

Semifinalen går mot Chiparamba Gr. Eagles från Zambia. Ett lag som i sin kvartsfinal besegrade Fässbergs IF med 2-0. Matchen börjar klockan 16:45 och spelas på Heden 1. I den andra semifinalen möts Örgryte IS och TSV Buchholz 1.

Slutspel

Kvartsfinal

IFK Malmö – GAIS 3-1 (1-1)

Arena: Majvallen
Mål: 1-0 (10) Nana Piesie, 2-1 (40) Zoran Jovanovic, 3-1 (50) Paul Havn
Varningar: Paul Havn, Tobias Kristensson (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Abdul Semwanga-Nyende

Lennie Sjöström
Marcus Andersson
Valon Muslijaj
Lirim Sali

Tobias Kristensson
Zoran Jovanovic
Haris Xhemajli

Nana Piesie
Migjen Shaqiri
Blerim Mullici

Avbytare

Paul Havn (Blerim Mullici 15)
Richard Adamczyk
Robert Salih
Adnan Zukancic (målvakt)

FOTNOT. Matchen spelades 2 x 30 minuter.