IFK Malmö storvann i träningsmatch

Inte ett mål framåt på tre seriematcher. För att bättra på självförtroendet tog IFK Malmö därför tillfället i akt och öste in mål när man träningsmatchade mot division 4-laget Sjöbo IF på söndagen. Men resultatet 6-1 var ändå klart i underkant.

– En skön match helt enkelt. Vi fick göra många mål och hålla mycket i bollen. Det var också i stort sett vad vi var ute efter, konstaterade IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Särskilt för Niclas Öberg som kanske haft det tyngst av alla under våren. Chanserna har varit många men endast en gång har det rasslat till i nätet. Mot Sjöbo var han på målhumör och stod för ett hattrick.

Marcus Nilsson blev näst bäste målskytt då han prickade in två långskott från 15-20 meter. Även Martin Abrahamsson fick komma med i målprotokollet. Jörgen Svensson däremot var nära, men förblev mållös mot sin moderklubb.

– Vi var inte intresserade av att vara defensiva i vår uppställning, därför hade vi väldigt offensiva ytterbackar och yttermittfältare. Det viktigaste var att killarna skulle få känna att de kan göra mål, sade Anders Grimberg.

Det var kanske därför inte hela världen att Sjöbo trots allt fick ett mål. Målet kom på straff drygt tio minuter in i den andra halvleken och betydde 1-4. Ett missförstånd uppstod mellan backarna och IFK-målvakten Mattias Filipanics blev tvingad att fälla.

Förutom målet hade Sjöbo IF bara en enda riktig målchans på 90 minuter. Med endast någon minut spelad fick Sjöbo ett friläge som dock Mattias Filipanics kunde avvärja utan några som helst problem.

– Jag tycker trots allt att backlinjen uppträdde stabilt. En härlig avslutning på samkvämslägret i Gyddarp lördag-söndag. Nu tränar vi imorgon (läs måndag) och spelar match mot Nyköping Falster på tisdag, berättade Anders Grimberg.

Hometeam: SJÖBO IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-5-1
Scorehalf: 0-4
Scorefull: 1-6
Arena: Gumparp
Crowd: 50
Referee: Stefan Svensson, Blentarp, Damian Ford, Ystad, Christian Andersson, Ystad
Goal: 0-1 (8) Niclas Öberg, 0-2 (15) Martin Abrahamsson, 0-3 (37) Niclas Öberg, 0-4 (40) Niclas Öberg, 1-4 (57) Håkan Persson (straff), 1-5 (65) Marcus Nilsson, 1-6 (81) Marcus Nilsson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Mattias Filipanics

Dan Ingvarsson
Jonas Danielsson
Martin Alm
Christian Andersson

Anders Jemail
Pontus Andersson
Jörgen Svensson
Marcus Nilsson
Martin Abrahamsson

Niclas Öberg
Awayteam Sub: Johan Åkesson (Anders Jemail 46)
Marcus Svensson (Niclas Öberg 58)