Lätt seger för P90 i Danmark

Det blev en bra start på Denmark Soccer Festival för IFK Malmös P90. Seger med klara 4-0 i första matchen mot isländska HK Kopavogur 1 på måndagsförmiddagen. Senare på dagen möter laget danska Kolding FC.

Josip Lukic & Lars Lundberg, ledare för IFK Malmös P90:

Första halvleken var inte riktigt bra ifrån vår sida, men efter ett par byten i halvtid spelade vi betydligt bättre i andra. Segern var heller aldrig i fara då vi fullständigt spelade ut våra motståndare.

Siffrorna hade varit ännu större om det inte vore för att vi sprang offside lite väl ofta. Men det är bara att jobba vidare. Ibland hänger inte tankarna riktigt med och då blir det lätt på det viset.

Nu var segern hur säker som helst mot ett Kopavogur som faktiskt inte alls var dåliga. Bara det att vi var mycket bättre. Vi är också som helhet nöjda med vår första match, där Kristoffer Bertolino var bäst på plan.

Samtliga avbytare stod dessutom för pigga inhopp. Det är viktigt eftersom det tyder på en bred trupp, vilket behövs i en tuff turnering med många matcher. Nu ser vi fram emot eftermiddagens match mot Kolding.

Gruppspel

Grupp 4

HK Kopavogur 1 – IFK Malmö 0-4 (0-2)

Arena: Vejledalen, plan 6
Mål: 0-1 (7) Demokrat Maxhuni, 0-2 (15) Omar Aouida, 0-3 (23) Alden Smajlovic, 0-4 (30) Kristoffer Bertolino
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mohammed Khaled

Navid Najimi
Mustafa Karim
Valon Makolli
Mirko Lukic

Tobias Rosenlind
Omar Aouida
Ahmed Nemer
Kristoffer Bertolino

Ayoub Ahmad
Demokrat Maxhuni

Avbytare

Alden Smajlovic
Amar Bacevac
Mohammed El Jaouni (dä)
Samir Piragic
Chaib Yanar (målvakt)

FOTNOT. Matchen spelades 2 x 20 minuter.