Jasim inte vidare med P17-landslaget

Det blir inget spel i Hallands fyrnationsturnering för Ali Jasim. Trots ett lyckat påbyggnadsläger i Halmstad var inte IFK Malmö-spelaren bland de 18 som fick sätta sig i bussen för vidare färd till Falkenberg.

– Klart att jag är besviken över att inte bli uttagen. Men samtidigt vet jag hur svårt det är. Jag har dock inte gett upp tanken på att spela landskamper i framtiden, konstaterar IFK Malmös högerback Ali Jasim till ifkmalmo.com.

Veckan i Halmstad har innehållit både det ena och det andra. Totalt sex träningspass och fyra internmatcher om 2 x 30 minuter har avverkats. Dessutom teori och lite andra aktiviteter.

Tufft, men så var det också spelare som aspirerade på att få spela landskamper. Det har inte på något sätt varit en lätt uppgift för P17-förbundskaptenen Roland Larsson att ta ut de 18 som skulle gå vidare till fyrnationsturneringen den 20-24/7.

– Han erkände att det var svårt att välja bland så många duktiga spelare. Glädjande nog fick jag i alla fall beskedet att han kommer höra av sig igen. Det får jag ta som något positivt, säger Ali Jasim.

På tisdagen är han tillbaka i vardagen. Då blir det spel med IFK Malmös A-lag i träningsmatchen mot danska division 1-laget Nyköping/Falster. Tränaren Anders Grimberg har släppt startelvan och där återfinns Jasim på mittfältet.