Slutspelat för P90 i Danmark

Tidigt på torsdagen åkte IFK Malmös P90 ur B-slutspelet i Denmark Soccer Festival. Detta sedan man förlorat semifinalen mot brittiska Hale Juniors med 5-6 efter straffar. En semifinal som annars började helt enligt planerna.

Josip Lukic & Lars Lundberg, ledare för IFK Malmös P90:

Vi fick en perfekt start och efter drygt halva första halvleken hade vi 2-0. Oturligt för oss hade britterna dispens för att använda tre spelare födda 1989 så när de blev inbytta till andra halvleks start fick vi det betydligt svårare.

Innan hade vi stundtals spelat ut Hale Juniors och ledningen i halvtid var i underkant. Nu tog de över mittfältet och de 2-2 som ställningen var efter full tid var rättvist. Straffsparkar fick avgöra och där drog de det längsta strået.

Trots förlusten ska vi inte vara missnöjda med matchen. Vi gjorde en av våra bästa matcher i den här turneringen och det var små marginaler som avgjorde. Massor av beröm till samtliga spelare för en helgjuten insats.

B-slutspel

Semifinal

Hale Juniors – IFK Malmö 6-5 (2-2, 0-2)

Arena: Vejledalen, plan 12
Mål: 0-1 (4) Alden Smajlovic, 0-2 (11) Demokrat Maxhuni, 3-3 Demokrat Maxhuni (straff), 3-4 Omar Aouida (straff), 4-5 Tobias Rosenlind (straff)
Varningar: Amar Bacevac (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mohammed Khaled

Mirko Lukic
Mustafa Karim
Valon Makolli
Mohammed El Jaouni (dä)

Tobias Rosenlind
Ahmed Nemer
Samir Piragic
Kristoffer Bertolino

Demokrat Maxhuni
Alden Smajlovic

Avbytare

Amar Bacevac
Ayoub Ahmad
Mohammed El Jaouni (dy)
Navid Najimi
Omar Aouida

FOTNOT. Matchen spelades 2 x 20 minuter.