Bicykleta räddade IFK Malmö från nederlag

En brassespark från en sydamerikan. Med en bicykleta fyra minuter från slutet såg Edgardo Menjivar till att IFK Malmös U-lag fick oavgjort, 1-1, i träningsmatchen mot danska Silkeborg IF.

Mikael Svensson, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det var utan några som helst tvivel en mycket stark laginsats. Vi mötte ett Silkeborg, vars A-lag spelar i danska Superligan, och dessutom hade en del äldre spelare med. Trots det klarade vi oavgjort.

Vi hade även betydligt fler 87:or än vanligt och med tanke på att vi inte var riktigt ordinarie var det extra starkt gjort av oss. Danskarna var mycket skickliga med många tekniska spelare.

Under samtliga 90 minuter fick vi jaga mycket boll, men tack vare en bra organisation där hela laget deltog i försvarsspelet, så klarade vi av att hålla jämna steg med dem och även skapa en del målchanser. Det är också starkt att kvittera med fyra minuter kvar.

Lennie Sjöström fick chansen på en för honom ovan position som anfallare, men gjorde det riktigt bra. Han låg på hela tiden och hade några lägen där han mycket väl kunde ha gjort mål.

IFK Malmö – Silkeborg IF 1-1 (0-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Mål: 1-1 (86) Edgardo Menjivar
Varningar: Blerim Mullici, Haris Xhemajli, Kristian Wilczak, Valon Muslijaj (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Abdul Semwanga-Nyende

Robert Salih
Marcus Andersson
Valon Muslijaj
Lirim Sali

Ali Jasim
Haris Xhemajli
Kristian Wilczak

Blerim Mullici
Daniel Jovanovic
Lennie Sjöström

Avbytare

Edgardo Menjivar (Daniel Jovanovic 39)
Armend Kryeziu (Blerim Mullici 75)
Richard Adamczyk (Haris Xhemajli 77)
Nezir Mehmeti (målvakt, Abdul Semwanga-Nyende 89)
Jeton Krasniqi