Svag IFK Malmö-insats i MM

Rena rama semesterfotbollen. Det var vad de drygt 100 åskådarna fick se i den ljumma eftermiddagssolen på Malmö IP. Varken BK Olympic eller IFK Malmö kunde bjuda upp till något spel i MM-kvartsfinalen som "di gule" trots allt vann med 6-2.

Anders Grimberg, IFK-tränaren, hade beordrat högt tempo och intensitet från start. Något han i alla fall inte kunde klaga på inledningsvis. Tjugo övertygande minuter blev det från IFK Malmö innan man föll tillbaka totalt.

– Det var så jag hade velat ha det hela matchen. Men tyvärr hade spelarna det jobbigt idag (läs lördag). De orkade inte hålla spelet uppe i 90 minuter, konstaterade Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

En som åtminstone visade sig från sin bästa sida var 17-årige Zoran Jovanovic. Efter att ha stått för en mycket bra insats i träningsmatchen mot Nyköping Falster tidigare i veckan fick han nu chansen från start.

Något som han verkligen tog tillvara på. Ett mål, det första i A-laget, och tre assists blev Jovanovics imponerande facit. För det valdes han välförtjänt till matchens lirare. Frågan är nu snarare när än om Zoran kommer ta en ordinarie plats i höst.

– Det är roligt att se när unga spelare tar för sig. Zoran blir bara bättre och bättre för varje match som går. Skönt att han också fick göra sitt första mål hos oss, betonade IFK-tränaren Anders Grimberg.

Niclas Öberg och Dan Ingvarsson såg till att division 2-laget fick ett tvåmålsförsprång efter 22 minuter. Det skulle komma mer trodde nog de flesta, men det blev precis tvärtom. Strax före halvtidsvilan reducerade Olympic genom Miklos Kriz.

IFK Malmö tappade i både tempo och skicklighet, vilket gav division 4-laget möjlighet att utjämna. En kvittering var nära när Niclas Öberg i ett av få IFK-anfall första kvarten i andra nickade in 3-1. Olympic hade dock inte gett upp och replikerade på nytt.

Ett stolpskott och en hands på Johan Åkesson som borde varit straff. Olympic var bara en hårsmån från att få IFK Malmö riktigt i gungning med ett 3-3-mål. Men då klev Dan Ingvarsson fram och avgjorde tillställningen genom att göra 4-2.

– Spelarna gick ner sig alldeles för mycket och dessutom släppte vi in två mål. Även om vi hade stunder med bra fotboll kan jag definitivt inte vara nöjd med detta, sade Anders Grimberg.

I semifinalen får IFK Malmö möta segraren i morgondagens kvartsfinal mellan Oxie IF och LM Lilla Torgs FF. Sedan tidigare står det klart att Malmö FF kommer få ta sig an Kirseberg i den andra semifinalen.

Hometeam: BK OLYMPIC
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-5-1
Scorehalf: 1-2
Scorefull: 2-6
Arena: Malmö IP
Crowd: 100
Referee: Mats Hansson, Tygelsjö, Toni Kacaniklievski, Malmö, Ola Hansson, Svedala
Goal: 0-1 (9) Niclas Öberg, 0-2 (22) Dan Ingvarsson, 1-2 (43) Miklos Kriz, 1-3 (61) Niclas Öberg, 2-3 (75) Miklos Kriz, 2-4 (81) Dan Ingvarsson, 2-5 (86) Zoran Jovanovic, 2-6 (89) Jörgen Svensson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Miklos Kriz
Awaympv: Zoran Jovanovic
Hometeam Squad: Jörgen Löfstedt

Tomas Amerise
Håkan Holmberg
Arsim Arifi
Henrik Johansson

Robin Molin
Alexander Ekström
Ola Larsson
Mattias Benadoff Persson

Miklos Kriz
Blerim Arifi
Hometeam Sub: Anders Gustavsson
Ewert Abrahamsson
Seath Sandmark
Niclas Mårtensson (målvakt)
Awayteam Squad: Abdul Semwanga-Nyende

Anders Jemail
Jonas Danielsson
Martin Alm
Christian Andersson

Dan Ingvarsson
Pontus Andersson
Martin Abrahamsson
Marcus Nilsson
Zoran Jovanovic

Niclas Öberg
Awayteam Sub: Johan Åkesson (Pontus Andersson 46)
Haris Xhemajli (Marcus Nilsson 52)
Valon Muslijaj (Martin Alm 68)
Jörgen Svensson (Niclas Öberg 73)
Mattias Filipanics (målvakt)