P90 till final i Brocupen

Det dröjde länge. Men till slut lossnade det även målmässigt för IFK Malmös P90 mot Landskrona BoIS i Öresunds Bro Cups semifinal. Efter två mål de sista tre minuterna är nu laget klart för sin andra raka final i turneringen.

Josip Lukic & Lars Lundberg, ledare för IFK Malmös P90:

Vi gick in i semifinalen mot Landskrona BoIS, där killarna såg lite trötta ut och vi var väl lite oroliga, eftersom förra gången vi mötte dem blev det förlust med 1-4 i Fruktcupen ute i Veberöd.

Men vi startade i samma tempo som vi började mot Bunkeflo IF och de hängde inte riktigt med i spelet ute på planen. Tack vare en duktig målvakt dröjde det dock ganska länge innan vi spräckte nollan.

Vi spelade vårt spel, medan Landskronas spelare agerade lite väl tufft emellanåt, men vi avgjorde matchen i slutminuterna med två mål, signerade Senad Habibovic respektive Demokrat Maxhuni.

Nu hoppas vi att vi kan spela lika bra imorgon när vi spelar final för andra året i rad. Denna gången blir det mot vår premiärmotståndare i årets turnering, Veberöds AIF, klockan 12:00 på Bunkeflo IF. Vi har också revansch att utkräva då den matchen bara blev 1-1.

Måste även i denna match berömma hela laget för en strong insats. Hoppas nu att vi kan få ett rejält publikstöd i finalen imorgon. Vi är extra sugna på att vinna då vi ifjol snöpligt föll på straffar i finalen mot FC Malmö.

Slutspel

Semifinal

Landskrona BoIS – IFK Malmö 0-2 (0-0)

Arena: Limhamnsfältet, plan 7
Mål: 0-1 (47) Senad Habibovic, 0-2 (50) Demokrat Maxhuni
Varningar: Senad Habibovic 2 (IFK)
Utvisningar: Senad Habibovic (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mohammed Khaled

Mirko Lukic
Valon Makolli
Mustafa Karim
Kristoffer Bertolino

Alden Smajlovic
Amar Bacevac
Omar Aouida
Tobias Rosenlind

Demokrat Maxhuni
Senad Habibovic

Avbytare

Ahmed Nemer
Ayoub Ahmad
Mohammed El Jaouni (dä)
Samir Piragic
Chaib Yanar (målvakt)

FOTNOT. Matchen spelades 2 x 25 minuter.