Inget mer spel i år för Jönsson

Det blir allt färre mittbackar i IFK Malmö. Först försvann Marcus Svensson på grund av studier och nu är alltså även Fredrik Jönsson indisponibel för resten av säsongen. Stygnen efter den bortopererade blindtarmen kommer nämligen att ta lång tid att läka.

– Att gå in i magen där blindtarmen sitter är en komplicerad sak. När man sedan har opererat tar det sin tid innan patienten blir frisk, konstaterar IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

– Det är oerhört olyckligt, eftersom han varit så duktig i år, men det är bara att hoppas att han frisknar till så att vi kan använda honom igen 2005. Nu får jag gå och fundera på hur det här ska lösas.

I IFK Malmös trupp återstår därmed bara två naturliga mittbackar. Martin Alm, som emellanåt besväras av överansträngda hälsenor, samt lagkaptenen Jonas Danielsson. I helgens match mot Höllviken har man en enda, eftersom Jonas Danielsson är avstängd.