Förlust för nedtränat IFK Malmö

Det blev förlust för fjolårets elitserielag, IFK Malmö, vid säsongens första träningsmatch. Danska division 1-kollegan Ajax vann på sin hemmaplan, Bavnehöjhallen, med siffrorna 26-23 (12-10).

Matchen var ganska jämn frånsett några korta perioder i varje halvlek då det gula laget tappade lite av koncentrationen, och Ajax kunde rycka från 2-4 till 7-4, samt från 15-13 till 20-15.

Sportsansvariga ger laget godkänt med tanke på att vi befinner oss i en mycket tung träningsperiod, och att danskarna dessutom ligger några veckor längre fram i sina förberedelser.

Detta märktes framförallt i anfallsspelet där danskarna hade betydligt bättre tryck och skärpa i sina kombinationer. Någon spelarkritik är knappast lönt att ge sig in på efter första matchen, jag kan dock konstatera att målvakterna konserverat formen över sommaren.

Vad beträffar nyförvärven så gäller samma sak, de får ha några matcher till på sig att anpassa sig till laget innan vi kommer med några omdömen, men jag kan konstatera att vi verkar ha skaffat oss en bra straffskytt i Milos Milosevic som gjorde mål på 7 av 8 stramare.

Mattias Lindkvist, ännu inte helt matchklar efter sin skada, och Sebastian Geissler, med en överansträngd muskel i ljumsken, stod över dagens match. De ska dock snart vara redo för spel igen.

Hometeam: AJAX
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 12-10
Scorefull: 26-23
Arena: Bavnehöjhallen
Crowd: 60
Referee: –
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Srdjan Djordjevic

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Per-Henrik Andersson
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Rickard Roos
Bastian Andersson
Andreas Agerborn
Robin Kukec
Milos Milosevic
Awayteam Sub: Milos Milosevic 9 (7)
Bastian Andersson 4
Andreas Agerborn 2
Daniel Hedlund 2
Rickard Roos 2
Daniel Thysell
Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Robin Kukec (1)